tiistai 7. elokuuta 2012

Sillanrakentajiakin tarvitaan.

Ei ole niin kovin montaa auringonnousua siitä, kun Putin ilmoitteli Venäjän aloittavan suuret satsaukset tiestön kunnostamiseksi Vennäänmaalla. Ukka on ainakin osittain Vladimirin kanssa samaa mieltä siitä, että pientä korjaustarvetta väylissä onkin. Ei tässä supervallan immeisiä tietenkään neuvomaan pysty, mutta kunnostustöitä voisi aloitella muutamalla sillalla, joita pitkin tuossa suuressa ja ihmeellisessä maassa ihmiset kulkemaan joutuvat.

Esimerkkikuvat ovat Alakurtin vanhalta rautatiesillalta, jota nykyään käytetään vain autoliikenteeseen. Puolenkymmentä autoa on muutaman viime vuoden aikana pudonnut tältä sillalta, jota pääsimme kuvaamaan poikkeuksellisesti Tuntsajoen puolelta vetten päältä, kun uistattelimme aikamme ratoksi sillanalusvesiä. Näissä putoamisissa on menetetty "vain" yksi ihmishenki.

Huonolla korkeanpaikanpäällä ei tälle sillalle asiaa ole. Onneksi Alakurtilta pääsee Tuntsajoen yli uudempaa maantiesiltaa pitkin kaupungin eteläpuolelta. Pohjoispuolen kulkijat ajelevat kaiteetonta siltaa pitkin. Kasperi kertoili siltaa tutkittuaan että kannestakin puuttuu sieltä täältä puutavaraa sen verran, että vapaaehtoisesti ei sillalle kannata autolla työntyä. Päätelkää kuvista itse, kiinnostaisiko autoilu tämmöisellä. Ja mahtaisiko silta olla käytössä tässä kunnossaan täällä kotomaassamme. Ei vissiin.

Tukikohasta sillarakentajia odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti