tiistai 7. elokuuta 2012

Mustikanpoimijoilla kiireempi kuin mustikoilla...

Thaimaalaisilla mustikanpoimijoilla oli tänä aamuna tuurintynkää paljonlaisesti, kun heidän mustikkaanmenomatkansa päättyi Naruskantiellä kulkupelin katolleen pyörähdykseen. Yksi Tuntsaretkeläisistämme sattui kotimatkallaan tuoreeltaan tapahtumapaikalle ja saattoi todeta, että vahingot rajoittuivat onneksi enimmäkseen ajoneuvopuolelle. Kaikki ymmärtävät, että autoa ei kovin montaa kertaa katolleen tarvitse vauhdissa kääntää, niin matkustajillekin käy huonosti. Nyt oli ilmeistä onnea, koska kaikki neljä olivat kielimuurista huolimatta pystyneet kertomaan olevansa kunnossa.

Varoiksi oli paikalle tilattu sairasauto ja palokunta. Meille tulleiden epävirallisten tietojen mukaan sairaankuljetusapua ei kukaan tarvinnut.


Naruskantie on tällä hetkellä korjaustöiden alla. Tien laidat ovat irrallista soraa, jonka päälle ajautuminen vie rattaista pidon. Tämä on vauhdinpidossa huomioitava kaikkien.

Mustikoiden takia täällä ei isompaa kiirettä ole. Ukka kuskasi pari vaeltajapoikaa Karhutunturin juurelle tänä aamuna. Sen tien varressa mustikkasato on edelleen kypsymässä, eikä ihan lähelläkään piirakkamarjaksi sopivaa. Kuvat ovat itään kaatuvalta rinteeltä. Aurinkoa ja lämmintä kun sattuisi menneen viikonlopun tapaan muutamana päivänä, niin näistä vielä hyvä tulee. Lähiviikon sääennuste näytti tosin kylmempää jaksoa, joten kypsyminen taas hidastuu. Tätä kirjoitettaessa iltapäivälämpötila ei ole ihan täyteen kymmentäkään astetta, joten se menneestä kesäviikonlopusta.Tukikohasta kevyttä kaasujalkaa soralla toivottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti