sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mustikkaa, talkkunoita ja rahkaa. NAM.

Ei ollut pakkanen ylettynyt ainakaan siihen vaaranlaitaan, missä Mummeli tänään suoritti hallatutkimuksia. Muistissahan on kaksi hallayötä parisen vuorokautta sitten.

Mustikoiden maku tulee tutkittua parhaiten, kun niitä pistelee poskeensa sinällään tuoreena. Tämän illan terveellistäkin terveellisempi iltapala rakennettiin rasvattomasta vaniljarahkasta, talkkunoista ja tuoreista mustikoista.


Annoksen mustikat survotaan kevyesti. Survokseen sekoitetaan vaniljarahkaa. Sokeria ei tarvita, koska vaniljarahkassa on makeutta riittävästi. Survosrahkaseokseen muutama ruokalusikallinen talkkunoita. Seos jälkiruokakupposeen, koristesilmäksi keskelle lusikallinen purkin pohjalta rahkaa. Koristekruunuksi ja väriksi muutama kokonainen mustikka.

Jos ei millekään edellä kerrotuista aineksista ole yliherkkä, niin tämän pitäisi maistua. Talkkunan määrällä kokonaismakua voi maun mukaan säädellä. Ei sekään kuolemansynti ole, jos makian ystävä salaa heittää sekaan sokeria, mutta sen kanssa ei kannata ruveta holovaamaan, koska mustikoissakin on nyt makeutta.

Tukikohasta iltapalan sulattelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti