maanantai 20. elokuuta 2012

Elokuun 20. kaiken muuttaa voi.

Sepä alakaa oleen semmoset ajat, että pyssyt paukkuu. Vesilinnunpyytäjät ja karhumiehet ovat asemissa. Hillastus ja muu marjanpoiminta vaihtuu kivääreihin ja haulipyssyihin. Tänä vuonna kaikki näyttää käyvän luontaisen helposti, koska herra pakkasherra pyyhki isolla luuvalla viime yönä. Puolenkymmentä astetta pakkasen puolella on sellainen lukema, että se niittää ja kunnolla.

Kasperi jo viikonloppuna toppuutteli Ukkaa kirjoittelemasta liikaa hallasta. On kuulemma blogissa ollu hallajuttua liian kanssa, jopa kyllästymiseen asti. Eipä siinä Ukka muutoin voinut puolustautua kuin toteamalla, että hallasta kirjootellaan justiinsa sen verran kuin sitä esiintyykin. Tässä Ilmatieteen laitoksen viimeöinen käppyrä. Alimmillaan siellä Koeaseman notkossa kävi noin -4,5 asteessa, kun Ukan aseman alin lukema oli vain -3,1 astetta.


Marjastuksesta kiinnostuneita nämä käppyrät kiinnostanevat, koska niistä pystyy paljon päättelemään. Samoin sienisadon menestymisestä tai menestymättömyydestä.


Autojen tuulilasit näyttävät näinä aamuina tältä. Puolenkymmenen asteen aamupakkasiin asti voi auton kaikki ikkunat puhdistaa raanalämpimällä vedellä. Tavallinen kukankastelukannu on tarkoitukseen ykkönen. Auto laitetaan pakkasaamuna ensin käyntiin ja lämmityslaite puhaltamaan tuulilasille. Pirssin moottori lämpiää sopivasti sillä aikaa, kun kannuun haetaan hanakuumaa vettä. Kannun kanssa kierretään koko auto ympäri niin, että vettä holovataan ikkunan yläreunasta. Kuurat sulavat sitämukaa. Viimeisenä tuulilasi. Tai ihan viimeisenä sivupeilit, jotka puhdistuvat jäästä ikkunoiden tavoin.

Ukan patenttia saa maksutta käyttää je levittää tietämystä menetelmän toimivuudesta. Sen voi jokainen tahollaan kokeilla itse.

Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti