maanantai 20. elokuuta 2012

Pitkästä aikaa juttua hallasta...

Kun ei muutamaan tuntiin ole tullut kirjoitettua mitään hallasta, niin pitää hieman korjata asiantilaa. Se viimeöinen täällä Naruskalla hillunut pakkaskeli oli aikalailla harvinaista sorttimenttia. Kuulin nimittäin Lapin Raation uutimista tänään Ilmatieteen laitoksen virallisen tilastoilmoituksen, jonka mukaan keskimäärin vain kolme kertaa sadassa vuodessa on elokuun tässä kohtaa viimeöisiä lukemia.

Naruska ei ollut Lapin kylmin kolkka tällä kertaa, vaan kylmintä oli Sodankylän Vuotsossa. Se pesi Naruskan mennen tullen, koska siellä oli ollut -4,8 astetta Naruskan neljäpilikkuseittemää vastaan. Kymmenyksen erot näissä sääasioissa ovat suunnilleen valovuosi jossain muussa vertailussa.

Aamukuuraa se pakkanen tekee tuolla luonnossa. Mummeli tietenkin hyökkäsi aamulla jo yöpaitasillaan kenturaa kiertämään kameransa kera. Vähissäkin vaatteissa oli onnistunut nappaamaan tärähtämättömiä kuvia hän. Ja oikein kaksittain. Kuten lukijat kuvista huomaavat, ruska alkaa kehittymään pakkasessa suotuisaan suuntaan.Lisää kuurankukkia oottelemisiin Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti