perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kiirettä pitelee...

Mitä voi kesäkuun ensimmäisenä harrastaa? Jos muuta ei keksi, niin voi rällätä kuuskytäluvun Massikalla Naruskan kylänraittia eeskahtaalle niin paljon, että riittää. Nyt nimittäin vielä voi ajella vanhaa kunnon soratietä pitkin, mutta lähiaikain saatossa kunnon kuuluisat sadereijät ja lillinkipaikat peitetään mustaan asfalttiin. Kaupungiksi muuttuu maaseutu.Siihen asti kuitenkin pitää peräpukamaa päästä pompottamaan. Ainut haittapuoli on, että isoveli valvoo kaikkea liikennettä täällä korpikylässäkin.

Tukikohasta raktorirälläämmisiin tähän.

5 kommenttia:

 1. Toivottavasti tekevät asfaltointia varten pohjatyöt kunnolla, muutoin saatte jokakeväiset riesat, kun tulee reikiä asfalttiin roudan takia. Ne vasta vistoja onkin!

  Kuulemma tuosta traktorikohtauksesta muistui mieleen muuan neuvostopropagandafilmi, jossa dieselveturi tulee samalla tavalla mutkan takaa ja veturin nokalla on kukitettu isä aurinkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukka Aurinkoinen vei päkätin tänään kotikenturalleen Linko-Jarkkoon. Puut on pienitty ja hommat hanskassa. Pikitiestä liikkuu täällä vasta huhuja, mutta saattaa se tottakin olla. Vielä sai Massikalla kuitenkion mukavat pomput viiden kilometrin ajomatkalla. Täysillä tietty....

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Olen näköjään poistanut kommenttini - ei se ollut suinkaan julkaisukelvotonta, mutta olen vissiin jotain näppylää vahingossa painanut. Sain vastauksen jo yllä, sillä kysymykseni näet oli, että onko tietoa koska päällystystyöt alkavat.

  VastaaPoista
 4. Kovin ovat vaitonaisia nuo tapaamani tiealan miehet. Voi kuitenkin olla niin, että aika ei vielä ole kypsä Naruskantien päällystämiselle laajemmin. Saamme tyytyä siltojen läheisyyteen tehtyihin pikkupätkiin, jotka nekin alkavat olla finaalissa.

  Saattavat pidellä tärkeämpänä tuon rajanylityspaikan lähialueen tieyhteyksiä. Murskeen tekevät täällä Naruskalla Kuukkumaharjussa. Siitä saattaa samasta työmaasta liietä soratiellemmekin pintamateriaalia murskeen muodossa, mutta asfaltin näkeminen Ukan elämän aikana voi olla toiveunta vain. Toisaalta, soratien jos pitäisivät asianmukaisessa kunnossa, niin se pärjää kyllä huonolle pikitielle. Nyt on vain viime vuosien tiehuolto täällä ollut sitä ja tätä ja varsinkin sitä.

  VastaaPoista