lauantai 9. kesäkuuta 2012

Munat pataan, muttei haittaa.

Perämoottorikalusto ja kumivene piti eilen illalla pikaisesti käydä testaamassa Naruskajoen yläsuvannoilla. Siinä samalla tuli avattua keäkalastuskausi, vaikka olosuhteet eivät vielä ole vapakalastusta ajatellen ihan kohdillaan. Kesä on auttamattomasti kalenterissa jäljessä, koska kylmät säät junnauttavat oloja lähes paikallaan. Hyvä mittari kesän myöhäisyydestä on koivunlehti, joka pysyttelee puolikkaana täydestä koostaan.

Kovin oli vesi kylmää ja viime päivien sateiden ansiosta tulvassakin muutaman kymmenen senttiä. Mikäpä sitä jokivettä olisi lämmittänyt, kun keskilämpötilat junnaavat alle kymmenessä asteessa. Muutama tumma korento kellui vedenpinnalla, mutta kalat eivät niistä tuntuneet kiinnostuneita olevan. Kuten eivät olleet kiinnostuneita Kasperin muutamasta perhosta, joita venetestausreissulla malliksi lioteltiin.
Kolmannella nykäisyllä lähti jonssoni käyntiin talven seisokin jälkeen. Polttoaine on sitä supervallan lisäainelientä, joka perämoottorissakin pelittää mennen tullen. Kakstahtiöljy on kuitenkin sattuneesta syystä läntistä lähtöä.

Sorminäppäryys solmunteossa kesää kohti taas paranee, kun välinettä muutaman kymmenen kertaa kalareissua kohti valitsee ja vaihtaa. Ukka ei nakkisormillaan ilman silmälaseja pysty alkeellisintakaan solmua tekemään, joten huoltoasemakakspuolosia pitää olla taskut väärällään.

Parisen viikkoa on juhannusaattoon. Silloin pitäisi kalastusvälineiden ja vesikaluston olla timmissä Venäjän puolella rapian viikon ajan. Siellä ne solmut, perämoottorit, veneet ja erityisesti kalastajat tositestataan.

Tukikohasta kesän odottelemisiin munat padassa tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti