keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Paskajuttu.

Ruma sana otsikossa. Mutta välillä asiat on niin kuin sanotaan. Metsässä ei ole hankaluuksitta hoidettavissa vessatoimenpiteitä, mutta Ukka on kehittänyt kakkiasian toimittamiseksi kenttäkelpoisen menetelmän. Se on paskisteltta. Luontoystävällinen ja monivuotinen systeemi, joka fyysysenä toimenpiteenä varsinaisen toimenpiteen lisäksi vaatii vain lapion käyttämistä.  Maahan kaivetaan vaikkapa metrin syvyinen pyöreä kuoppa. Kenttävessanpönttö on rakennettu mustasta vankasta saavista, jonka pohjaan on tehty istuinosan mentävä aukko. Siihen on kiinnitetty styroxistuin, joka on pyllylle mukava. Saavi on siis suullaan maata vasten.

Vessan sisävarustukseen kuuluu kärpäsmyrkky ja tietenkin intiimipyyhkeet vessapaperin lisäksi. Ja lukemista. Lukemista siksi, että sääsket eivät toimenpiteitä haittaa, kun teltan sääskiverkko on kiinni. Verkon läpi voi toki katsella kaunista jokimaisemaakin, jos lehdet eivät kiinnosta.

Toimituslaitteiston katteena on soputeltta, jonka keskellä pohjassa on saavin mentävä reikä.Tämä toimii kuin junan vessa. Tai paremminkin, koska pönttö pysyy paikallaan, eivätkä tarpeet mene kiskoille, vaan maan poveen.

Viikon kenttäoleskelun jälkeen pönttö poistetaan ja pestään. Teltta pakataan kuin mikä tahansa teltta. Ja systeemi on taas huollettuna valmis seuraavaa retkeä varten.

Kakkimonttu peitetään ja homma on sillä siisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti