perjantai 1. maaliskuuta 2013

Helmikuu ennätyslauha Naruskalla.

Päättynyt helmikuu oli Ukan sääaseman ylivoimaisesti lauhin niiden neljän vuoden aikana, jotka sääasema on Tukikohdassa pyörinyt. Kylmimmän ja lauhimman helmikuun keskilämpötila heittää kymmenen astetta, joka on todella paljon. Parhaiten eron huomaa halkoliiterin puolella. Helmikuun 2013 keskilämpötilaksi jää piirun alle -10 astetta, kun kylmin keskilämpötila vuodelta 2011 on -19,8 astetta. Silloin käväistiin alimillaan -40 asteen kylmemmällä puolella.

Lumimittarista puuttuu Naruskan vakiometristä enää 17 senttiä. Matinpäivänä ennustetuista yhdeksästä lumisateesta on vielä seitsemän näkemättä. Kahdella viimeisimmällä lumisateella kertyi uutta lunta mittariin jo 7 senttiä, eli metrin vauhdissa ollaan.

Lapin oma hiihtolomaviikko alkaa tulevana viikonloppuna. Maaliskuu käynnistyi Naruskalla kohtuullisen purevassa pakkassäässä, kun viime yönä mittarit laskivat -26,7 asteeseen. Tuulen kanssa hyytävyyslukema Tukikohdassa oli -32,2 astetta. Tämä on hyvä muistutus ensi viikolla metsäretkelle tänne tulevalle Haaga-Helian opiskelijaporukalle siitä, että pitkää kalsaria ja raappahousua ei kannata rinkoista unohtaa, koska yöpakkasta esiintyy vielä.

Tämä maaliskuun ensimmäinen on toivottavasti enteellisesti valjennut täysin pilvettömänä, eli aurinko räköttää täällä täydeltä taivaalta. Iltapäivällä on varmaankin jo maailman paras ulkoilukeli. Naruskalla tietty.Tukikohasta hiihtolomailijoita odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti