maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hyiset jäiset veet ja kelit.

Kalenterissa on maaliskuu, mutta tuskin sitä Naruskalla huomaa. Tai kyllä täällä kalentereita toki katsellaan, mutta enempi niissä olevia puolialastomia neitoja, joilla on ilmeisen liian vähän rytkyjä päällä näihin keleihin.

On nimittäin holotnatuulet. Päivälläkään ei lämpötilat aurinkopaisteessakaan kohoa kuin miinus kymmeneen asteeseen. Ja nyt yötä vasten kiristää pakkasta, uskokaa tai äläkää, kaheksaa astetta tunnissa. Ukan toimiston seinällä olevaan rikitaaliin tulee kymmenys kymmenyksen perään miinusta lisää. Ja jokivarressa olevat Lohikallion ja Ilimatieteen mittarit painelevat vielä Ukankin lukemia huomattavasti kylmemmissä lukemissa. Nepä ovatkin molemmat tästä pohjoiseen, joka on tällä hetkellä tuulen suunta.

Hyiseltä näyttävät myös Naruskajoen koskipaikkojen jäätiköt. Mummeli taas hiihteli pikalenkin jokivarressa iltapäivällä. Takasin kun se sieltä tuli, niin naamasta näki, ettei valokuvausretki ollut pelkkää nautintoa. Viluisen oloinenhan tuo oli kuin vilukissa.

Saapa nähä, milloin talvi alkaa antautumisensa. Ei ainakaan vielä. Pitkää kalsaria ja villahousua kehiin, jos tänne kairaan tulla suunnittelee. Näin on näkyleivät.

Tukikohasta vakavasti varoittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti