keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Maaliskuun kylmää lämpötilakäyrää.

Maaliskuu jatkaa Naruskalla edelleen talvisempana, mitä kalenteri osoittaa. Tänään on kevätpäiväntasauksen merkkipaalu.

Tuossa alapuolella on lämpötilakäppyrä Ukan sääasemalta tästä päivästä 30 vuorokautta taaksepäin. Huomaatte varmaankin käyrää hieman suurentamalla, että helmikuun loppupuolella käväisi päivälämpötila plussalla, joskaan ei paljoa. Punaiseksi kuitenkin merkkasi käyrän nokat.

Maaliskuu kun käynnistyi, niin sitten kylmeni. Kaikkina maaliskuun öinä on pakkasta olut vähintään -20 astetta ja kylmimmillään reippaat -30 astetta.

Maaliskuun keskilämpötila keikkuu tällä hetkellä lukemassa -17,8 astetta. Se on vajaan kymmenen astetta kylmempi lukema kuin koko helmikuun keskilämpötila, joka oli vain -10 astetta.

Niin kauan kuin tuo käyrä ei piirrä punaisia nokkia nollaviivan yläpuolelle, ei talvi täällä otettaan hellitä. Pakkasissa on se etu, että lunta ei liiemmin ole maaliskuun alun jälkeen Naruskalla sadellut. Se on linkoamisen maksajalle harossi, mutta Linko-Jarkon tili siltä kohtaa pienenee.


Tuo lämpökäyrässä näkyvä sahanteräliike jos pysyy samanlaisena vielä kymmenkunta päivää, niin maaliskuusta tulee tilastoihin huomattavasti normaalia kylmempi kuukausimerkintä.

Loviisan koululaiset irtosivat tänä aamuna yhden yön hiihtovaellukselle Sorsatunturiin. Heidän pienempi kärkijoukkonsa on ollut maastossa Kuskoivan suunnasta jo maanantaista. Huomisen aikana koko konkkaronkka aikoo hiihdellä Sorsaojan kohdalta maantien laitaan, mistä linjapiili hakaisee heidät Ukan Tukikohtaan saunomaan ja syömään. Ja nukkumaan peltikaton alle.

Aurinko paistaa täydeltä terältään meille kaikille tasapuolisesti. Ja iltapäivän lämpötilakin näyttäisi nousevan inhimillisiin kymmenen asteen lukemiin yön -24 asteen pakkasen jälkeen.

Tukikohasta ruuanlaiton välipäivän suunnittelemisiin tähän. Taijan lähteä puukkomestaria morjenstamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti