sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pilkkijäät vielä vahvoina.

Naruskajoella ja paikallisilla pikkujärvillä on pilkkikausi parhaimmillaan. Ukka ei vielä tälle keväälle ole kylmän reiän ympärille istumaan päässyt, mutta Kasperi on jo malliksi kulkenut kavereidensa kanssa esimerkiksi Purkajärvellä toissapäivänä.

Jalokalat olivat järvestä tällä kertaa harvassa. Vain yksi alamittainen taimen kävi haukkaamassa ulkoilmaa ennen pääsyään takaisin kasvamaan jääkannen alle. Jään paksuus oli järvellä seitsemisenkymmentä senttiä, eli alkutalvesta jään päälle noussut vesi on pakkasten ansiosta jäätynyt.

Pilkkimisessä ei tärkeintä aina ole saalis. Jäällä on mukava tulistella ja parannella maailmaa leppoisassa kevätsäässä. Kalaa jos aikoo kunnolla saada, pitäisi kalamiehen lähteä onkihommiin matalapaineella, pyräkällä ja yläkuun aikoihin. Saalisvarmuus silloin hiukkasen paranee, kun kalastajalla on hankalammat olosuhteet kuin auringonpaiste.

Neljän äijän pilkkiporukka nosteli pikkuahvenia parisen kiloa pannulle paistettaviksi. Pöllömminkin voisi kevätpäivää varmaankin viettää kuin jäällä aurinkoa ottelemalla ja keväästä nauttimalla.
Tukikohasta selän sulamista oottelemisiin tähän.

1 kommentti: