lauantai 16. maaliskuuta 2013

Vain hyytävyysennätys Naruskalla.

Net eivät sitten mittarit laskeutuneetkaan alle -35 asteen lukemiin kylmästä eilisen illan lähdöstä huolimatta. Ukan mittarissa ei varsinaisella mittauspuolella ollut edes ennätyskylmää, mutta hyytävyyspuolella käväistiin -42 asteessa. On nimittäin kevyt tuulenvire, joka -35 asteen lämpötilassa muuttaa pakkasen purevuuslukeman noihin mainittuihin.

Äkkiä se sitten auringon noustua vuorostaan lauhtuukin. Nyt puoliltapäivin on enää -15 astetta, joka on sopiva keli liiterintäytölle. Tai ei me sitä Kasperin kanssa meinata ihan täyteen enää ladata, kun täytyy pitää väylät liiterin puolella auki, jos saadaan se suunniteltu öljykattila Naruskalle völjättyä. Ja kait sen völjättyä niinkin saa sitten, kun sen saa ensin ostettua.

Ainoa väylä öljykattilan sisään tuomiselle on liiterin halkoluukun kautta. Sielläkään ei ole yhtään liikaa tilaa 250 kilon metallijöötille, joka pitäisi saada pujoteltua pannuhuoneen puolelle. Se siirtäminen ei tapahdu pelkällä lihasvoimalla, vaan pitää miettiä hieman teknisiä jutskia, ettei kenenkään ruoto vioitu liioissa pullisteluissa. Sepä suunnitellan sitten, kun aika on.

Kauniimmin ei aurinko voisi killottaa kuin se juuri nyt Naruskalla tekee.


Vielä kauniimmaksi lopuksi tähän onnittelut Anopille. Siellä tulee tänään mittariin 84 vee. Kunnioitettava ikä. Kahvekekkerit pidellään pääsiäisen seudussa Naruskalla, jos kaikki suunnitelmien mukaan menee.

Tukikohasta tähän.

1 kommentti: