maanantai 18. maaliskuuta 2013

Myytävänä sohvaperuna.

Jos sinulla ei tähän asti ole ollut sohvaperunaa, niin Ukka järjestää. Muilta tämä ei niin sujuvasti tietenkään onnistuisikaan, mutta Ukka kun ruotasee, niin kaikki käy.

Lataan mustaan peräkärryyn tulevana viikonloppuna Naruskalta sohvan. Sponsoroin sohvalla erästä Länsi-Lapin koulua, jolta puuttuu oleskelutilastaan löhöpaikka.

Matkalla poikkean en Alakurttiin, joka on kuvassa, vaan kohti länttä Salmivaaraan. Siellä on Ukalle kohta pakattuna perunoita kympin säkkeihin. Siis kymmenen kilon. Lataan niitä kympin säkkejä kyytiin niin paljon kuin mahtuu. Sohvan lisäksi. Eli sohvaperunoita.

Niitä pottuja ei viljellä peltoon, vaikka ne ovatkin menossa Pappilanpellolle. Pappilanpelto vuorostaan ei ole mikään Pirunpelto, vaan ihan oikea Pappilanpelto. Papista siellä en tiedä, mutta anoppi asuu pellolla. Tai oikeammin pellolla olevassa talossaan. Pappilanpellolla.

Eikös olekin monimutkainen juttu. Mutta tosi. Anoppi on kokenut potunmyyjä jo vuosien takaa. Sohvapottuja on häneltä varattu jo puoliperäkärrillistä. Toisen puolen kärrillisestä voi varata nyt Ukalta. Puikuloita. Sohvapuikuloita. Kympin säkki kahellakympillä. Se on valmiiksi tingitty hinta rahteineen kaikkineen päivineen, kun tekee tilauksen ennakkoon.

Jos ei ole pakkasta tulevana viikonloppuna, niin sohvaperunat lähtevät kärriin. Jos on holotna, niin potut matkustavat viikonlopuksi vasta pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna. Ei niitä kannata palelluttaa. Paleltuneella potulla ei te mitään. Ei edes sohvaperunalla.

Ukalle kannattaa nyt laittaa vaikka rivaattisähköpostia, jos pottuja haluttaa. Ja jos ei haluta, niin kummempi homma.


Tukikohasta sähköpostia päivystämisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti