keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Hangelle hiihtäjän mieli.

Pari vuorokautta tuskailivat Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijat Tukikohdan peltikaton alla neljän seinän sisällä, milloin riemu repeää hangen armoille siirtymällä. Tänään se sitten tapahtui. Kuljetuskolonna siirtyi Tuntsan tietä ripeästi lähelle Tuntsajoen siltaa, missä parin päivän aikana pakatut retkipakaasit siirrettiin peräkärryistä hiihtovetoon. Viikonpäivät saavat retkeläiset olla luonnon helmassa ja  pakkasen pieksettävänä.

Puhdasta lunta ainakin oli matkalaisten mielestä Tuntsalla riittävästi. Hankikantoa ei vielä ehditty ennen ajoneuvokaluston palaamista sivistyksen pariin kokeilemaan, mutta matkalla havaittujen porojen liikkeistä hangella saattoi päätellä, että kevyt kohvakerros saattaa hangelta jo löytyäkin. Jos ei löydy, on viisainta siirtymätaipaleilla pysytellä kelkkapolanteilla.

Parhaat parin viikon takaiset tykkylumet olivat osoittain ainakin Saihoselän päällä jo kuusikoista varisseet pois, mutta oli lunta sentään vielä siemeneksi. Ja uutta tykkyä on syntymässä, koska lumisadetta ja pakkaskeliä on lähiajoille luvassa.

Tukikohasta paluureissua ensi viikon alkuun odottelemisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. Hei.

    Onko Naruskantie Tuntsalle asti auki? Pääseekö henkilöautolla kuinka pitkälle? Ois mukava päästä hiihteleen sinne perälle.

    VastaaPoista
  2. Onhan se tie auki. Ja hyvin onkin, eli millä pirssillä vain pääsee, kunhan polttoaine riittää. Tuntsajoen sillan jälkeen tie on ajettavassa kunnossa vielä Tuntsajokea alavirtaan ainakin rajavyöhykkeelle asti.

    VastaaPoista