perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantaipaakarit tiitteränä.

Tulisit meille vaan, meillä leivotaan, saat lämmintä suklaakakkaraa, jos annetaan. Pitkä kun on päivä, niin paljon ehtii tekemäänkin. Yksi kotijoukkiomme paakari on lepopäivän ratoksi vääntänyt kotileivoksia. Kaupallisesta lehdykästä on ohje, mutta ainahan sihen kotitekoiseen tulee oma sävynsä, kun kotona leivotaan.

Hienosti näitä kutsutaan whoopieksi. Net on amerikkalaista alkuperää. Ohje on kopsattu lehdestä, joka kantaa Ruoka-Pirkka nimeä, ja sen mukaan sitten kokin omien mieltymysten mukaan muokattu. Kappalehinnaksi väitetään 0,35 €uroa. Se on pikkusumma tämmöisistä herkkupaloista. Ukkakin veti naamaansa tuplat niin, että oikein kaduttaa nyt laihdutusohjelman puolesta. Muut päivät pantataan.

Ohje 20 whoopielle niin kuin se meillä mukautettiin:

100g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Täyte:
2 prk maustettua rahkaa (vanilja tai mansikka)
puoli levyä Fazerin marjasuklaata (punaiset marjat ja vadelma)
1/4 maustettua tuorejuustoa (mango - ei ollut ohjeessa)

1. Vatkaa vaahdoksi pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten.
2. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
3. Nostele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia könttejä leivinpaperin päälle, taikinasta tulee 40 kpl. Kannattaa jättää reilusti väliä nökköjen välille, ettei niitä tarvitse veitsellä irrotella toisistaan. Kaikki 40 eivät mahdu samalle pellilliselle. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia ja anna jäähtyä.
4. Sekoita rahkan joukkoon veitsellä rouhittu suklaa sekä maustettu tuorejuusto. Levitä täyte yhdelle puolelle kakkusta ja paina toinen kanneksi päälle. Anna maustua jääkaapissa noin puolen tunnin ajan ennen tarjoamista. Whoopiet säilyvät jääkaapissa tai ne voi lehden mukaan myös pakastaa.


Tukikohasta NAM tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti