torstai 28. helmikuuta 2013

Kysymys luontoiltaan:

Naruskan Ukka tässä Sallan Naruskalta terve.

Olen ihmetellyt viikon ajan lintujen rasvasiemenmakkarapötköjen suurta kulutusta takapihamme lintulaudalta. Lintuja on vieraana paljon, mutta suurta on ollut pötköjen kulutuskin. Olen vienyt aina uuden tilalle ja parhaana päivänä kaksikin, kun pötkylöistä on jäljellä enää runkonarut. Jos pötköistä on jotain ollut jäljellä vielä illalla, niin aamulla on taas jäljellä pelkät manillanarut.

Olemme nykyisen vihityn vaimoni kanssa miettineet, että öisin varmaankin jotkut yölinnut, kuten pöllöt, käyvät ruokailemassa.

Tänään asia selkisi osaltaan ihan keskellä kirkasta päivää. Tyttärenpoikamme Loimu tuli naisten viestikilpailun aikana Ukalle kertomaan, että ukkonen jyrisee keittiössä. Tätä piti lähtemän tietenkin tutkimaan.

Sielläpä oli itse teossa sarvipää, jonka sarvet kolisivat ukkosen lailla iloisesti heinäseipäisiin. Härkäporomme Täplä veteli viimeisiä suupaloja kahdesta lintumakkarasta.

Kysynkin nyt, onko tipitiimakkaroihin mahdollisesti joutunut poronrehua tai kontaminaation kautta esimerkiksi hevosenlihaa, koska poromme ei aikaisemmin ole ollut lintusiemenmakkaran syöjä.

Vetelin härkää ojennukseksi persauksille harjanvarrella ja pidin sille puhuttelun, elleivät pötköt saa olla rauhassa.  Liitän kysymykseeni neljävuotiaan Loimun ottamat valokuvat todisteeksi siitä, etten keksi näitä juttuja.

Tukikohasta lintupötköjen korkealle nostamisiin ja tikapuiden piilottamisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti