sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hyvä pakkastalvi persiilleen.

Matinpäivä aamuisine pikku myräköineen katkaisi kolme kuukautta kestäneen yhtäjaksoisen pakkasjakson Tukikohdan mittauspisteessä. Ukan aseman lämpömittari kiepsahti puoliltapäivin plussalle niin, että suvikeliä alkoi pitelemään. Vajaa aste vain tällä hetkellä, mutta eipä siihen enempää tarvitakaan.

Matinpäivänä kun sateli lunta, niin yhdeksän lumisadetta on vielä tiedossa. Joku perinne sanoo niin. Kun lunta nyt on mittarissa 75 senttiä, niin Linko-Jarkolla piisaa hommia vielä ainakin siihen asti, kun Ukan mittarissa on metri täynnä.


Täplän kanssa talakoiltiin kirkonmenojen aikoihin muutama motti puita liiteriin. Tuttavallisesti Täplä pukkeli Ukkaa persuuksille. Sitä vaille, ettei saanut halolla kopautusta ottaansa. Luontokappale on ilmeisen kiinnostunut koivuhalkojen kyljissä olevasta naavakasvustosta.

Puukottikärryjen pukkeleminen kiinteyttää somasti Ukan laihtunutta vartaloa. Ainut särö Ukan dieetissä on perjantaipulla, jonka Mummeli osti Rovaniemellä muna-anjovisleivän ja kahvikupillisen jälkeiseksi jälkiruuaksi. Aikain alussa tarjottiin samalla tavalla omenaa. Aatamikin veteli ompun naamaansa. Pitkin hampain Ukka teki pullalle samoin, vaikka omatunto kolokuttaa vieläkin tauotta.

Vaaka näytteli Matinpäivän aamuna lahjomattomat 93,3 kiloa, jota voinee pitää hyvänä alkuna painonpudotukselle.


Lopun liiterintäytön jättelen nimipäivälahjana Kasperille, joka saa tulevana viikonloppuna nuoremmakseen purkaa ylimääräiset poikamiesenergiansa halakosavottaan, kun Ukka keskittyy suunnittelupuolelle.

Tukikohasta kevääseen valmistautumisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Jos enttuuesta voi tulevaa ennustaa, niin toisen nimipäivän nimipäivälahja onkin sitten jo takuuvarmaa sormetpoikkitavaraa. Vielähän nuita on toki yheksän mistä ottaa.

    VastaaPoista