lauantai 23. helmikuuta 2013

Maalta ja ikkunat mehtään päin.

Maalaiseks sitä on syntyny. Ja maalaisena sitä ainakin öisin onnellisempi on. Kaupunkireisulla maalaiset väsähtää, niinko Mummelille ja Ukalle kävi Rovaniemen kaupungisa. Aurailivat sielä jalakakäytäviä aamuyön tunnit niin, että unijukka tuli huononlaisesti. Täälä maalla nimittäin Linko-Jarkko putsaa Tukikohan pihat ihmisten aikoihin. Illasta tai aamusta varahin, mutta yöllä ei konsaan.

Reuhkastiin met siellä Kasperin entusen kämpän loppusiivous ja hoijeltiin muutamia Joulumuorin asioita ja leimattiin hiukkasen palopäällystön mieliks sammuttimia. Ja osteltiin tietty televitsöönikantaa, notta paremmin kultajuhlat isosa salissa näkys. Ukka on ootellu porilaistenmarssin sinkku levylautasella valamiina, mutta eipä ole tarvinnu pyörittää. Eikä taija tarvita etteenkäänpäin.

Net on hihtolomat joillain menossa. Liekkö paikallisia vai turismoja liikenteessä ollu, kun väsy on iskeny kaljanjuonnissa ja muuttanu ryyppääjäsä ilosen suurpiirteiseks. Kaljatölökkejä oli tienlaijat väärällään. On ne niin somat tuolla penkalla, että piti oikeen muutama kuvatus ottaa. Mieluummin sitä kuvailis melekeen mitä vaan tiellaijjoilta, vaikka riekkotokkaa. Sekin nähtiin lennosa, mutta tölökit oli paikallaan.Kyllä met tästä alavireesestä jutusta huolimati virreessä ollaan. Talua pittää laitella kuntoon, kun Haaga-Helian konkkaronkka tulee tulevan viikon jäläkeen tänne meitiä ilahuttaan. Tarttee tehä niile ruokalistaa. Iliman hepohoita tai hepoheitä. Meitiltä jos poronkäristyksen tillaapi, niin sitä myös lautaselta löytyy. Satarosenttisesti.

Tukikohasta liiterintäyttöä suunnittelemisiin tähän.

3 kommenttia:

 1. Se on jännä noitten tölkkien ja pullojen kanssa. Täysinä ne jaksaa kantaa vaikka mimmoseen korpeen, muttei tyhjinä takasin. Yhsellä patikoinnillani löysin 24 tyhjää karhua (pulloja)siistissä rivissä 20km päässä sivistyksestä ja jalkapatikassa on pitänny mennä. =D

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun keräsit poijes ennen kuin täyttyivät vedellä, jäätyivät ja särkyivät. Olivat sentään juojat jättäneet onneksi pullot ehjinä metsään. Eräätkin pullot ja tölkit on metsistä kerätty. Naruskajoen rantapolun varrelta löytyi joskus puoliksi juotu viskipottu - tullut kiire kalastajalle, kun oli lesti pudonnut. Naruskan retkeilymajan saunalla lukee, että "tölkeillä ei ole jalkoja". Sellainen teksti pitäisi vissiin lisätä jokaisen pullon/tölkin etikettiin.

  VastaaPoista
 3. Tämä autosta roskan ja paskan heittely pitkin tienlaitoja ei tässä huushollissa ole liikaa ymmärrystä saanut koskaan. Samaan syyllistyvät niin paikalliset kuin käypäläisetkin. Tarttis säädellä kovemmilla pykälillä. Vähän sammaan tyyliin kuin jossain äh-eikun ulukomaissa räkiminen kulukuväylille. Tai niinko Norjassa, siellä ei liioin tienlaitoja sotketa. Suomipoika hitot välittää ympäristöstä.

  Se puolillaan ollu viinapullo on hyvä merkki. Ukallakin jäi juomatonta viinaa vaikka kuinka paljon kartanolle kuuvetta vuotta sitten, kun lopettelin viinanjuonnin tyystin. Jospa siinon joku tullu rannalla sammaan tulokseen ja lopettanu laakista. Tosihemmo voi lopettaa just noin. Semmoiset pullonpuolikkaat saavat hiljaisen hyväksynnän ainakin rannalla. Jokeen nakkaamista en niinkään ole suvaitsemassa.

  Mummelin oluttölkkiteksti on kaljafirmojen vapaassa käytössä. Hieman paremmin alkoivat tyhjät hylsyt nousta kerrosta ylemmäs saunatiloista, kun lappu sinne ripustettiin. Ihan kaikki tosin eivät ymmärrä tekstin syvintä sisintä...

  VastaaPoista