maanantai 4. helmikuuta 2013

Kiinnostaako auringon nousu vai lasku?

Tämä pikku vihje saattaa olla monelle jo entuudestaan tuttu, mutta tärhäytetään se nyt tiedoksi tänne. Mummelille ja Ukalle se tuli uutena tietoon eilissä päivänä. Kaikkia ne keksii ja kaikkeen osaavat yhdistellä. Tämän tsydeemin keksijä taitaa asustella Naruskalta muutaman kilometrin itään, eli siellä asuu viisaus ja kekseliäisyys...

Tuossa Ukan blogin oikeassa reunassa olevassa "UKAN SÄÄLINKIT" -luettelossa on alimpana klikkausmahdollisuus auringon nousu- ja laskuaikakarttaan. Linkki aukeaa Tukikohdan paikkeille. Kartan yläreunassa on pieni harmaa painike, jossa lukee "now". Siitä kun napsauttaa, niin karttasivu päivittyy reaaliaikaan.

Kartan mittasuhteita muuttamalla voi helposti seilata vaikka maapallon ympäri ja siirtää karttapistettä haluamaansa paikkaan. Kartan oikeaa reunaan tulee näkösälle auringon tiedot. Päivämäärälokeroon voi laittaa minkä tahansa päivämäärän, niin saa tietoonsa auringon nousu- ja laskuaikoja mille päivälle vain tulevaisuudessa tai menneisyydessä.

Vastaavia tietosivustoja on muitakin, mutta tämä on ainakin meitin huushollissa tällä hetkellä listalla kärkipäässä.


Tukikohasta seuraavaa kaamosta tutkailemisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. Netistä löytyy kyllä paljon auringon nousu- ja laskutietoa tarjoavia sivustoja, mutta kyllä tuo SunCalc on paras.

    VastaaPoista
  2. Ukka pitää tätä kans ihan ykkösjuttuna. Oma kielitaitokin riittää nippanappa tuohon englanninkieliseen tekstiin varsinkin, kun osaa jotain päätelläkin. Täytyis varmaan laittaa sivuston kehittäjälle, että laittelisi suoraan mahdollisuuden laittaa haluamallaan kielellä tekstityksen omalle kielelleen.

    Ideana kuitenkin näppärä kuin mikä. Pohjoiseen mennessäkin näkyy näpärästi, missä kaamoksen raja kulkee...

    VastaaPoista