torstai 14. helmikuuta 2013

Isä-Poika puukkopari.

Oikeesti alkoi harmittamaan Tuntsajoen taimenien ja harjusten puolesta. Tarkemmin niiden kaulojen katkeaminen tulevana kesänä, kunhan Tuntsa-Vaatsimalle toivottavasti päästään.

Käväisin tänään Vasaran kartanolla Varpuseljässä. Oli puukkomestari mielissään, kun sai autokyydin kauppaan. Täydennystä tuli Puolukkakaupasta ja sen viereisestä kemikaalikaupasta.

Hieman oli puukkomestari ystävänpäivästä huolimatta vaitonainen. Asiakin selvisi, kun hiukkasen aikaa haastelimme. Naapurista muutaman kilometrin päästä oli puukkomestarin tietojen mukaan yksi seppä siirtynyt taivaan takomarkkinoille, kuten Vasara asiaa ilmaisi. Palailen tähän asiaan vielä tuonnempana.

Jossain aiemmassa jutussani mainitsin tekeillä olevasta puukkoparista Kasperille ja itselleni. Nyt kuuskulumakahvaiset tilauspuukot olivat löytäneet jostain tupet suojikseen. Romuskasta huolimatta lähdin tietenkin hakemaan puukot pois. Ja Vasara pääsi laittamaan puukkorahoista osan kiertoon.

Äkkistuntuma Ukan omasta puukosta on nyt valmiina se, että taitaa Ukan kämmen ollakin kuuskulumaisen muotoinen. Tarttuu nimittäin puukon kahva käteen kuin tauti vakaasti. Jopa tulee mieleen, mikseivät kaikki keklut ole perältään kuuskulumasia...

Tuppinahkaa Vasara moitti kehnoksi. Kuvaili asiaa niin, että kun tähän kimmonahkaan painautti kuvion, niin vierestä edellinen kuvio pullahti taas tasaiseksi. Ukan silmään tupet vuorostaan näyttävät ihan priimoilta, mutta tekijämies tietenkin katsoo tarvikkeitaan eri silmällä kuin Ukka.

Kuvistahan sitä voi jokainen jotain päätellä. Kasperi saa omansa koeajoon huomenissa, kun pitäisi matkustaa Rovaniemelle ja edelleen Keminmaan suuntaan. Tuli tulevia yleisöryntäyksiä varten ostettua juhlasalin puolelle muutama uus tooli, jotka on haettava kotio. Ja jotain verhotankoja kaivataan kuulemma Kallelan akkunoihin. Asiata siis maalikyliin.
Tukikohasta vuolupuukkotestaamisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti