perjantai 11. tammikuuta 2013

Ukka juhlii nimipäivää.

Kun ei Ukka vielä ole saanut kalenteriin ikiomaa nimipäivää, niin pitää järjestää nimpparijuhlat vanhan nimen nimipäivänä. Paiskasivat Isä-Matti ja Äite-Pirkko aikanaan Kari -nimellä, jota nimeä tottelin puolensataa vuotta. Saatan totella vieläkin. Riippuu äänenpainosta ja käskijästä.

Nimipäivän muisti puukkomestari Vasara, jonka luona Kasperin kanssa poikkesimme pari päivää sitten. Mestari kaiveli varastoistaan kaksi nahasta valmistamaansa tupakkamassia. Toinen on malliltaan vyöhön kiinnitettävä, toinen enempi taskumalli. Ukka sai massin nimipäivälahjaa ja Kasperi muuten vain muistoksi käynnistään.

Kasperi sai valita näistä kahdesta itselleen mieluisamman. Voiton vei nuoren miehen valinnassa vyöhön kiinnitettävä malli. Tupakkimiehiä kun Kalle toistaiseksi ei ole, muuttui massin käyttötarkoitus pannukahvimassiksi.

Kasperin kahvimassi.

Ukalla on vielä mietinnässä, alkaisko reilun kolmenkymmenen vuoden tupakoimattoman jakson jälkeen taas polttamaan. Nyt olis tupakkimassi. Vieläkö vanhenevilla päivillään piti opetella kessunviljely, josta appiukko aina ennen muisteli. Kostuttelivat kessuja kulemma kuseksimalla. Viäräleuvat.

Saatan pysytellä kahvipuolella. Vois kait siihen kaffeen lorauttaa piipillisen konjakkiakin, jos ei parempaa tekemistä löydy. Toistaiseksi on löytynyt.

Tukikohasta kukkalähetyksiä laulukuoron säestyksellä odottelemisiin tähän.

Ukan nimipäiväaurinko.

2 kommenttia:

  1. Oikein riemukasta nimipäivän jatkoa. Komean massin sait:)

    VastaaPoista


  2. onnea karinpäivänä täältä tekopitäjästä tv anoppi


    VastaaPoista