sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kesyä ei tartte kesyttää.

Luontokappaleella on tavallisen hyvä tuo muistipuoli. Ja porolla on myös kohtuullisen hyvä gepsilaite syntyjään. Sen on Täplä jo useana vuonna osoittanut. Kuten puhetta on ollut, normitalvena härkämme on tullut omineen kartanolle viimeistään helmikuun alkupäiviin mennessä.

Tilanne oli tänä talvena hieman toinen, kun herra tuotiin kotikenturalle. Mistäpä sitä immeisen lapsi tietää, josko porotus vielä katsoo pärjäävänsä luonnon antimilla. Siltä se eilinen riimusta löysäämisen jälkeinen lähtö näytti, että kiinni olisi oltu pidempäänkin kuin kolme päivää.

Aamusella tuiskumyräkkäyön jälkeen Täplä kuitenkin hipsi kotipihaan morsionsa kanssa, kuten niin monta vuotta aikaisemminkin. Ja samat eväsvinkeet, eli aamupuuron ja rehusatsin kanssa saa olla viejä tarkkana, ettei tule rokotetuksi aamutuimaan härjänsarvella.Tätä porohuoltoa piisannee huhtikuun loppupuolelle, jos takavuosien malli jatkuu. Luppokuusikoille Täplä normaalisti irtaantuu sitten, kun keväthanki kunnolla kantaa. Loma alkaa silloin.

Tukikohasta jäkälänhankintaa ja heinähuoltoa suunnittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti