torstai 17. tammikuuta 2013

Heinäntekoon.


- Jos aurinko paistaa edes sen verran,
että mies ehtii hypätä hevosen selkään,
niin silloin saa kesällä heinän tehtyä.

Mummeli se antaa aina puolimahdottomia tehtäviä Ukalle. Nytkin Antoniuksen perinteisenä päivänä pitäisi vielä ennen puoltayötä ehtiä hevosen selkään. Silloin saisi latonsa kesällä täyteen.

Mitenkähän tuo heinänteko onnistaisi, jos ponnistaisi puoliltaöin porohärän selkään. Jos kairan suunnasta yöllä kuuluu GIDDIAP ja perään koparan kalketta ja tieranlentoa, niin siellä se Ukka Naruskanraitilla aloittelee heinäntekoa...Tukikohasta kannuksien ettimisiin tähän.

3 kommenttia:

 1. No jo minä aattelin, että kovin on mies kipeä kun tolleen hourii:))

  VastaaPoista
 2. Siellä on tainnut olla muutama aurinkoinen päivä pitkästä aikaa ja se pistää Ukan hourimaan,luulee kevään jo olevan

  VastaaPoista
 3. Ukka joutuu tässä kotioloissa myötäilemään tätä kauniimpaa puoliskoa, joka paitsi on viisaampi, myös Ukkaa vanhempi. Hän on enempi nuita vanhemman kansan ihmisiä. Siksi Ukka aika ajoin joutuu näiden pommitusten kohteeksi nuista vanhoista sanonnoista sun muista.

  Tuo eilinen juttu perustuu tämmöiseen linkkiin: http://www.urhoklubi.net/Vanhan_kansan_suusta.htm

  Sieltä kun kaivaa tammikuun 17. päivän paikkeita, niin ymmärtää osittain Ukan juttuja, joita Mummeli aina saa Ukan pään sisällä aikaiseksi. Olenhan jo blogini opastustekstissä pyrkinyt varoittelemaan, että faktat ja fiktiot ovat pääkuutissani sekaisin ja levällään kuin ne kuuluisat jokisen eväät.

  VastaaPoista