lauantai 6. lokakuuta 2012

Viisvuotiskynttilänakit.

Muuten ei ehkä muistais Rihlapystykorvan syntymäpäivää, mutta huomisesta merkkipaalusta sen kuulemma akkaväki täällä muistaa. Kasperi kun huomenna täyttää kakskytäkuusvee, niin Rihla täyttää päivää ennen.

Viisvuotissynttärit juhlitaan perhepiirissä ja työn merkeissä. Tai ehkä olisi parempi sanoa työharjoittelussa. Parhaat lintukoiraominaisuudet odottavat vielä pullahtamistaan pintaan Rihlalla. Voi olla niinkin, että sitä lopullista asian oivaltamista ei tapahdukaan.

Muilta ominaisuuksiltaan Rihla on ihan pelikoira. Vihainen se ei ole kelleen, kuten ei Isä-Roopekaan ollut. Kartanolla se hoitaa tehtävänsä, kuten pitääkin. Se nimittäin ilmaisee kevyellä haukullaan, kun oudompi kulkija Tukikohdan pihalle pölähtää. Jos vieras asettuu taloksi, niin seuraavana päivänä saa pihalla liikkua pääsääntöisesti ilman, että Rihla tulemisia tai menemisiä isommin ilmoittelisi haukullaan.

Rihla ei myöskään raivoa, vaikka pihapiirissä olisi, kuten nytkin viimeisen viikon ajan on ollut, puolenkymmentä vierasta sen lajikumppania. Tietenkin aamuisin on hieman harmittanut, kun kaikille reissuille ei ole mukaan mahtunut.

Synttäripäivän ratoksi Rihla pääsi Kasperin kanssa tietenkin metsälle. Ilman mainittavia tuloksia.


Synttärieväs kelpasi sille isompia houkutelematta. Selkeästi näkee, että Rihla osaa laskea, että synttärikynttilänakkeja on kaakun päällä oikia lukumäärä.

Tukikohasta synttäritunnelmoimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti