maanantai 29. lokakuuta 2012

Talviaika vai Normaaliaika?

Voi hyvänen aika, kun taas noita kelloja käännellessä kuuli vaikka minkälaista muistisääntöä niin raatiosta kuin televitsuunistakin. Siellä neuvottiin, että kelloja käännetään kesään päin. Mihin helevetin kesään päin sitä käännetään? Ukalla on ainakin kesä takana, mutta yksi tai useampikin tai ei yhtään on edessäkin päin. Jos ei Ukalla, niin ainakin jollain muulla on. Ja mikä se aika sitten on nimeltään, mihin sitä kelliä kääneltiin? Onko se Normaaliaika vai Talviaika? Jos se on Normaaliaika, niin edellinen aika oli kait siten Epänormaaliaika?

Meinasin jo tänä aamuna varmemmaksi vakuudeksi lähteä käymän Venäjän puolella, että näkee sikäläisen tulliaseman seinältä, paljonko kello on Moskovassa ja paljonko Helsingissä. Tuolla itänaapurissahan Karhunpoikanen ja Keskushyökkääjä ovat hiukkasen eri mieltä siitä, miten kelliä milloinkin käännellään, että koko kansa säästyy ylimääräisiltä stresseiltä.

Ukka ei moneen vuoteen enää ole ollut seinäkellona. Seinäkelloja sai taas kiertää tässä isossa talossa noin puolen kilometrin kävelymatkan verran pari kertaa vuodessa. Onkohan niitä kaikkiaan toistakymmentä. Autonkellojen kanssa tarkahko lukumäärä on viisitoista. Neljä puhelinkonetta ja neljä tietokonetta ymmärtävät kääntyillä oikiaan aikaan Billiboin ajastamana.

Ukka käänteli muutaman viisarikellon talviaikaan jo kesäaikana lauantai-iltana. Viimeisimmät kesäaikaiset kellot käänneltiin talviaikaan eilen aamulla. Ja vihonviimeinen tänään saunan pukuhuoneessa jo toisena talviaikaisena päivänä, kun se eilen ja toissapäivänä oli jäänyt kääntämäti.

Ukan vankka mielipide on, että nyt on Talviaika. Joka ei usko, niin tulkoon tänne katsomaan mistä vaan ikkunasta ulos, niin päiväaikaan ainakin näkee Talviaikaa. Kuva on tänään kuvattu auton ikkunan läpi Tuohikylän suoralla.


Tukikohasta Kesäaikaa ootelemisiin tähän.

1 kommentti: