sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Sinivalkoinen vaara.

Sinivalkoinen ei ole vaarallinen väriyhdistelmä. Tämä sinivalkoinen kuitenkin oli. Teerille. Kasperi vei kaverinsa Maurin kameroineen katsomaan ja kuvaamaan tämän syksyn viimeisille teerenpyyntiapajille.

Eilen äijät tulivat kolmen tunnin pyyntisession jälkeen hiukkasen kylmän kangistamina pois Varpuaavan niityiltä.  Kolmen tunnin aika passissa liikkumattomana kolmattakymmenen asteen pakkasessa osoittaa harrastuksen mieluisaksi kelillä kuin kelillä. Yhden teeren kohtaloksi värjöttely Kasperin ampumana päättyi. Samalla päättyi tämän vuoden metsäkanalinnunpyynti hänen kohdaltaan Naruskalla. Tekrinkuvakokoelma varastoitiin tulevaa syksyä varten ja aseet laitettiin puhdistettuina talviteloille.Tekrit saavat nyt luvan lähteä talvelle. Lunta on täällä tällä hetkellä viidestätoista sentistä ylöspäin. Pakkanen hilippoi ikäänkuin varovaisesti kokeillen ja totuttaen meittiä -25 asteen rajalla. Aivan yllättäen Naruskalla taisi olla kylmin paikka koko Suomenmaassa.

Mauri-kokki neuvoi kokinkoulutuksellaan Kasperille ei tällä kertaa lintupaistin valmistamista, vaan päivällistä varten sulatettiin Hirvensalmella aikanaan pomppinut jänöjussi. Täytyy myöntää, että Tukikohdan päivällispöydässä ei jänöjussista kovin paljoa jälkipolville kerrottavaa aterian jälkeen lautasilta löytynyt. Neljä ruokailijaa popsi makeimman mahdollisen pupupaistin poskiinsa sen jälkeen, kun hirvensalmelainen oli pekonilla ja voilla vuorattuna paistopussissa imenyt itseensä marinadin pikantit maut.Tukikohasta lisäjäniksien odottelemisiin tähän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti