sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Neljännesvuosisata ja rapiat päälle.

Eipä uskoisi, että näin nuorekkaalla miehellä kuin Ukka on, voi olla yli neljännesvuosisadan ikäinen poika. Niin se vain on.

Hyvin muistan 26 vuotta aikaa taaksepäin, kun yövuoron jälkeen matkustin Kemijärven aluesairaalaan, missä tiesin synnytysoperaation käynnistetyn aamuvarhaisella. Päivän synnyttämiselle oli Kasperin äitee saanut sopia lääkärin kanssa tapahtuvaksi nimipäivänään 7. lokakuuta.

Eipä siellä synnytyssalissa Ukka kauaa venynyt, hyvä ettei myöhästynyt koko syntymähetkestä, kun oli tuolla nykyisellä vihityllä vaimolla sen verran tiukat käynnistysseerumit kaapeleissa.

Syntymäpäiväänsä Kasperi vietti täällä Naruskalla. Metsästyksen merkeissä, tietty. Sieltä piti varmistaa mieluiset syntymäpäivälahjat Varpuaavan teerenpyyntipaikalta, kuten kuvasta näkyy. Toki sankaria muistettiin asianmukaisesti lahjuksilla muutenkin.


Morsmaikki Emma ja Mummeli olivat tietenkin aamuhämärissä kameroineen todistamassa, että neljättäkymmenettä tekriä jäi tuolle muutaman hehtaarin näkemäalueelle odottamaan seuraavaa syksyä. Ja syntymäpäivää.

Viralliset kakkukahveet perhepiirissä tärhäytettiin ilman konjakkia iltapäivällä. Ja nuoripari matkusti illaksi ulukomaan kautta jatkoille läänin pääkaupunkiin.

Tukikohasta Onnittelut aikamiespoijjalle vielä kerran! Eikäpä passaa unohtaa onnitella Mummeliakaan nimipäivästä ja hyvästä työstä 26 vuotta sitten. Ja on se Mummelikin melekeen yhtä nuorekkaan olonen kuin Ukka, ettei tässä tulis syyllistyttyä mihinkään pelekkään ittekehuun...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti