lauantai 20. lokakuuta 2012

Vesille enskesänä venosen mieli...

Oli jokuaika sitten juttu veneenlaskupaikasta Tenniöjokirantaan. Eipä siinä kauaa nokka tuhissu konemiehillä, kun asianmukainen venhonlaskupaikka valmistui. Tälle syksylle taitaa paikka jäädä vielä testaamatta, mutta annappas, kun enssuvi koittaa, niin tuostahan sitä ensimmäisille vesikalustoretkille pitää lähtiä.

Rahnat on näihin yleishyödyllisiin kaikkien käyttöön tarkoitettuihin rojekteihin tulleet ihan Rysselistä asti, kuten asian ilmaisi muutama ilmeisesti työnjohtoa edustanut hemmo, joka tekovaiheessa oli konemiehiä käskettämässä.

Kylläpä sen jälestä näkee, että ei net konemiehet ensimmäistä venhonlaskupaikkaa Lappiin rakentaneet, vaan hommaa on selekeesti jo harjoteltu ennen Naruskan kohteen tekemistä.Jovain ovat pullistelut nyt vähempänä olipa veneretki alussa, eli lopussa.

Tarkemmat ajo-ohjeet ovat Kotalankylästä kymmenkunta kilometriä Naruskalle päin. Alavirtaan kun tästä lähtee, niin parinsadan metrin päässä Tenniöjoki yhtyy Naruskajokeen. Sieltä veneilyreittiä riittää vaikka maailman merille reittiä Naruska-Savukoski-Pelkosenniemi-Kemijärvi-Rovaniemi-Kemi-Perämeri ja niin eespäin.

Tukikohasta enskevättä oottelemisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti