tiistai 16. lokakuuta 2012

Ensilumi se on vähäkin lumimäärä.

Sen verran sateli lokakuun 16:nnen päivän vastaisena yönä lumenhärmää Naruskalla, että juuri ja juuri kehtaa mainita ensilumen sataneen täällä tällä päivämäärällä. Maa kun on sulana, niin enemmän lunta löytyi kylmän pellin päältä tälle aamua, mitä maasta. Ukan ennestäänkin valkoinen Stratus oli entistä valkoisempi.


Sääaseman kamerakuvassakin lunta näkyy malliksi. Karhutunturin mahdollinen lumimäärä ei sääkamerallakaan tänään näytä näkyvän, mutta siellä varmaankin on laki valkoisena. Rajamme vartija Heikki poikkesi kartanolla aamutuimaan kertoen, että eilissä iltana oli Onkamon suunnilla lunta maassa jo viitisen senttiä, eli Etelä-Salla on tässä vaiheessa lumimäärässä pohjoista edellä. Eipä haittaa.

Tätä lokakuun puolevälin seutua voi pitää talventulon normaalina ajankohtana täällä. Jos karhut vielä eivät ole talvipesäänsä löytäneet, niin lähipäivinä on syytä laittautua talvilevolle. Ilmassa on nimittäin talven tuntua, jonka soisi myös pysyvän. Vuan tiijäppä häntä.


Jatketaanpas juttua vielä illansuussa. Paperia säästyy, kun kirjoittaa tälle samalle sivulle. 

Talvi nimittäin ottelee Naruskan kairaa syleilyynsä näemmä kertalaakilla. Lumi lisääntyy silmissä ja tarttuu jo tiehen ja maahan. Kesärenkaalla ei tänne kairaan asiaa ole muuta kuin ojien kautta. Sääkameran kuva todistaa muutoksen nopeutta:Kohta päästään napsimaan postikorttimaisemakuvatuksia.

Tukikohasta Linko-Jarkon puhelinnumeron tarkistelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti