torstai 18. lokakuuta 2012

Mussutukset hinnastoista loppuu nyty.

Me ollaan Mummelin kanssa suivaannuttu siihen, että kaikki asiakkaat aina laskunmaksun yhteydessä mussuttavat Naruskan Retkeilymajan hinnaston hinnoista. Sen vielä ymmärtäisi, jos ulina juontuisi ylihinnoista, vaan ei. Kaikki märisevät liian halvoista hinnoista. Halvoista ja halvoista, mutta palveluun ja tarjontaan maksajat aina viittaavat, kun eivät anna meidän rahastaa hinnastohinnoillamme, vaan poikkeuksetta jättävät enempi rahaa, mitä ynnäykset summiksi antavat.

Nytpä hiukkasen kokeillaan, onko mussuttaminen ollut pelkkää kohteliaisuutta. Tarkistelimme nimittäin muutaman koelaskelman ja kululaskelman perusteella, ollaanko me todella oltu niin halpa paikka muihin verrattuna, vai ei. Ja hinnastohan muuttui. Arvaatte tietenkin, että ylöspäin hinnat kiipesivät.

Tosiasiahan se on, että kaikkien kaikki hinnat nousevat. Meillä on lisäkuluna aina ja iankaikkisesti se, että meillä täydennyskaupat kaikkien tarvikkeiden hakureissujen osalta tietävät sadan kilometrin ajomatkaa lähimpään putiikkiin Sallaan. Vähänkin erikoisempaa tavaraa ja isompia eriä haetaan lisäksi Kemijärveltä ja muutama erikoisliike sijaitsee lähimmillään Rovaniemellä. Mutkin sinne saa hurauttaa 400 kilometriä. Vaikka menovesi on lähes puolihintaista, niin peli tasoittuu helevetinmoisilla kilometrimäärillä.

Liikuskelemme vähänlaisesti Naruskan ja Sallan ulkopuolella vertailuja tekemässä, mutta ihan umpiossa emme kuitenkaan elele. Kulkiessamme seuraamme tavaroiden ja palvelujen hintoja, totta maar. Välillä sitä meinaa ittekkin persiilleen lentää, kun jotain tavaraa tai passinkia maailmalla makselee. Suomi on Euroopan kallein maa, sanottiin ennen. Eikä taija kaukana olla eelleenkään.

Jos muutoksen kylmät tuulet hinnastossamme lopettavat Tukikohdan oven saranoiden kulumisen ja narinan, niin tilannetta tarkistellaan uudelleen. Edelleenkään muutosten jälkeen emme itse pidä itseämme ryöstäjänä, mutta kukapa pitäisi. Itseään, meinaan.

Isä-Matti opetti Ukkaa ja muita jälkeläisiään aina niin, että yhdellä kaupalla ei kannata koittaa rikastua. Useammalla pienemmän katteen kaupalla pärjää paremmin silloin, kun elo ei ole sen yhden kaupan varassa, joka mahdollisesti jääkin tekemäti. Näinkin se menee.

Jos kovin paljon halvemman paikan Tukikohtaan verrattuna tiedätte, niin ilimineeratkaa siitä tänne Naruskalle. Halapaa ja hyvää ei tässä maalimassa kovin paljoa enää tänäpänä löyvä, mutta heti lähetään kokeilemaan, kun paikka on.
Tulukaa kokeilemaan Tukikohtaan, saatteko rahalle täällä vastinetta. Jos ette saa, niin koittakaa tinkiä. Se kannattaa melekeen aina.

Tästä sinne uutukaiseen pääsee hohhailemaan:  http://www.naruska.com/hinnasto.php

Tukikohasta leivän päälle muustakin kuin ylähuulesta haaveilemisiin tähän.




2 kommenttia:

 1. Hei,

  Vielä kun lisäätte hinnastoon teidän yhden hyvän palvelun eli kuljetuksen kilometrihinnan.

  Kiitos :-)

  VastaaPoista
 2. Kuljetuspalvelujen hinnastoa meillä ei ole, eikä voikaan varsinaisesti olla. Hoidamme tapauskohtaisesti ihmisten kuljetuksia tänne julkisen liikenteen ulkopuolella olevaan erämaahan. Pyrimme kuljettelemaan asiakkaitamme vaelluksille ja mihin he mennä haluavatkaan, pääsääntöisesti heidän omalla kalustollaan. Jalkamiehiä tietenkin haemme esimerkiksi Kotalankylästä linja-autolta, mutta nekin kuljetukset pyritään hoitamaan muun normaalin kulkemisen yhteydessä.

  Maksua vastaan kuljettaminen kun on liikeneluvan alaista toimintaa, ei sitä pikku poikkeuksia lukuunottamatta voi maksua vastaan hoidella kuin liikennelupien omaavat yrittäjät.

  Ristiriitoja en muista täällä asian ympärillä syntyneen. Asiakkaan omilla autoilla suorittamamme kuljetukset teemme siitä syystä, että autot silloin jäävät jonkinlaisen valvovan silmän alle kartanollemme, ettei vaellusretken päätteeksi löydy övervallan kohteeksi joutunut pirssi kairasta tai vain vientijäljet, jos niitäkään. Toki pääsääntöisesti tässä erämaassa ihmisten tavarat saavat olla rauhassa.

  Käyttämämme aika näihin asiakkaan autoilla suoritettaviin kuljetuksiin ynnätään tapauskohtaisesti. Jos asiakkaan auto ei erämaateille sovellu, niin niissäkin kuljetuksissa asiat ratkotaan tapauskohtaisesti ja kenenkään selkänahkaa ihan paljaaksi kaluamatta.

  Sitten, kun julkinen kulkuyhteys tähän kairaan saadaan, niin ongelmia ei ole. Siihen auringonnousuun saattaa vielä joutua muutaman yön nukumaan, mutta saattaahan se topakka liikenneministerimme tämänkin asian ratkaista.

  VastaaPoista