sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Suparukaakku.

Ukka sai kertalaakista anteks kaikki synnit tähän asti ja luvan ilimeesesti tehä pikkusyntijä ainakin pari vuotta etteenkäsin, kun Mummeli sai pyrstöönsä sopivan pirssin alleen. Ei sitä kukkaan voi uskoo, miten naisimmeisen mieli pienestä tullee höyryä täyteen. Eihän kyse kuiten ollu kuin neljälä rattaalla vetävästä autosta. Se on pienestä kii, niinko laulussa.

Nyt se paljastu, että Mummeli on verta piereskelly siitä lähtien, kun eelliset kaks Suparua sai jostain syystä vaihtua tavan henkilöautohin, niihin etuvetosiin.

Oisittepa eilissä iltana nähäny, kun ensimmäinen saan kilometrin työmatka talviliukkaalla maantiellä oli ookattu. Naama oli kuin pärreestä veistetty, kun Mummeli karahutti kartanolle.

Kasperi urakoi neliveon keulaan vielä ennen lauantaisaunaa lisävalaistuslaitteet, joilla porot ja hirvetykset maantien laijoilta pimiässä näkyy ainakin kolomeensattaan metriin.

Perjantai-illasta alakain on Tukikohan kahvipöyvässä ollut tyrkyllä Suparukaakkua. Sitä on saanut aamupalaks, välipalaks, jäläkiruuaks ja iltapalaks. Onneks ei yöpalaks. Tuppaa närästään.

Se Mummelin pirssi on kuiten ihan tavallinen nelivetoauto, eikä se oikeesti täällä talavikairassa ole kuin työkalu. Jos matkustelu sillä on turvallisempaa kuin muullaisella pirssillä, on se kaikki lussaa. Nelisenkytätuhatta kilometriä kun töikseen näissä tieoloissa ajelee, niin ei lie aiheellista huonolla autolla ittiään ressata. On toki nuilla eellisilläkin hengissä selvitty, mutta paree näin.

Se Suparukakuksi ristitty kaakku on tai paremminkin oli oikeesti sen verta hyvvää, että tässä sen ohje:

250 rammia voita
3 tesiä sokuria
3 kanankevennystä
6 tesiä hiivaleipä- tahi vehnäjauhoja
3 teelusikkaa suutaa
pari teelusikkaa kanelia
pari tesiä rusinoita, jotka tässä oli korvattu taatelilla, hyvä sekin
3 tesiä omenasosetta

Pehmee voi ja sokuri vaahoks, tärhäytä kevennykset peräperrään vatkaten, lissää kuivat aineet nostelemalla ja viimoseks omenasosseet.

Kaatele taikina voijeltuun kaakkuvuokaan ja vetele keskelle ura, joka kuulemma kohottelee taikinaa tasasesti. Uuni sattaanseitteemäänkymppiin ja sinne tunniks. Kypsyys kuulemma selekiää tikulla, mutta sitä ei saa työntää silimään.

Lopputulos on jottain tähän suuntaan:


Jos on pirssi hyvä, niin huonoo ei oo Suparukaakkukaan.

Tukikohasta pakkasennätyksiä parilta menneeltä vuorokauvelta tilastoimisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Jo vain on hyvä, että Pirjolle löytyi mitoiltaan sopiva neliveto, koska joutuu paljon ajamaan niillä leveysasteilla :-)

    VastaaPoista