keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Matti Sallan etsinnät jatkuvat.

Kenen tahansa kateissa oleminen yli kolmen kuukauden ajan on monessa mielessä raastava kokemus. Matti Sallaa on tuloksetta etsitty monenmoisin menetelmin. Etsintää on tehty tiedustelemalla, tiukkaketjuisella maastoharavoinnilla puolustusvoimien joukkojen avulla. Helikopteria on käytetty useampaan eri otteeseen, poliisin etsintäkoiria, yksityisiä vapaaehtoisia ja vaikka ketä. Ollaan etsitty maalta ja vedestä. Asia on tietenkin pienen kylän pääpuheenaiheena, kuten arvata saattaa.

Kaikki etsintä on toistaiseksi ollut kuitenkin tuloksetonta.

Parasta aikaa etsinnässä on poliisin ja etsintäkoirien lisäksi myös EU -hankkeen kautta rahoitettu pienoislentokone. Koneella on näpsitty tuhansia etsintäkuvia maastosta. Ne käydään lähiaikoina tarkasti läpi, josko etsittävä henkilö löytyisi niiden avulla.

Teknisesti Ukka ei koneesta liiemmin osaa mitään kertoa, mutta eilen Mummeli kuvasi sen taivaalla lentelemässä muutaman kymmenen metrin korkeudella. Tai saattoi se korkeus olla hieman enemmänkin. Automaattinen ja monipuolinen vehje, jonka ottamaa kuvamateriaaliakin päästiin näkemään, kun etsintäkeskuksena poliisilla jälleen kerran oli Tukikohta.

Maastoetsinnät jatkuvat vielä tänään. Toivottavasti tulosta tulee joko ilmasta tai maasta.

Ei lintu, vaan pienoislentokone.

Tukikohdan pihapiiri pienoislentokoneesta kuvattuna eilen.

Tukikohasta tekniikkaa ihmettelemisiin tähän.

2 kommenttia:

 1. Kiva tuote esittely lentovärkistä, joka ottaa kuvia mm. erinäisistä kodeista/tiloista.
  Unohtuikohan nyt kuitenkin pääasia, kadonnut ihminen jolla on ehkä lapsia ja sukulaisia, jotka kaipaa muutakin kuin etsintälentokoneen ottamia kuvia jostain ihan muusta kuin mitä pitäisi etsiä. Aika ahnetta oman hyvän markkinointia.

  VastaaPoista
 2. Kuuleppas August. Kuvalla, lentokoneella ja tuote-esittelyllä ei ole tämän kirjoittamani asian kanssa mitään tekemistä. Tukikohdan tontti rakennuksineen kuuluu etsintäalueeseen siinä missä koko muukin Naruskan alue. Tontti ja taloni ulkorakennuksineen, kuten muutkin lähialueen talot ja niiden ympäristöt, on ollut lähietsinnän piirissä poliisin ja muiden viranomaisten toimissa. Kuva on julkaistu etsinnässä nyt viimeksi olleen poliisin luvalla. Kuvamateriaali on heilläkin oikeassa tilanteessa käytössä ensimmäisiä kertoja, ellei ihan eka kertaa, en ole varma.

  Katsoimme yhden illan aikana tarkalla silmällä osan kuvakokoelmasta omien tietokoneidemme isoilta näytöiltä yhdessä viranomaisten kanssa. Tukikohdan väellä ei ole yhtään vähäisempää intressiä etsiä ja kaikin tavoin osallistua kadonneen henkilön etsintään kuin muillakaan etsijöillä.

  Vähäisen vajaan kolmenkymmenen vuoden poliisiuran aikana Ukka on osallistunut muutamaan tosi laajaan kadonnen henkilön etsintään. Esitetyillä kuvilla ja ei syvällisellä teknisellä koneen ominaisuuksien esittelyllä ei kirjoittamassani jutussa mainostettu mitään. Myöskään kone ei lennellyt Naruskalla kaupallisessa mielessä, vaan sinänsä ansiokkaan ja hyödyllisen hankkeen kustannuksilla ilman, että kuvamateriaalista olisi kenellekään kaupallista hyötyä.

  Kone kuvasi useita tuhansia ilmakuvia, joissa näkyy Naruskan kylän taloista ja pihapiireistä osia samalla tavalla, kuin tällä yhdellä mallikuvalla haluttiin näyttää. Kuvasta näkyy myös puustoa ja maastoa samalla tavalla kuin talottomillakin alueilla Naruskalla kuvissa näkyy. Koneen käyttäminen on vain osoitus siitä, että poliisi käyttää kaikki käytettävissä olevat keinot etsittävän löytämiseksi. Alueen laajuudesta johtuen ei ole mahdollista joka neliömetrillä maastoharavoinnin suorittaminen ihmisvoimin.

  Voit August nukkua yösi rauhassa. Pääasia, eli kadonnut henkilö Matti Salla, on kaiken tämän toiminnan yksi ja ainoa keskipiste. Se on sitä viranomaisille, yksityisille vapaaehtoisille, kaikille paikallisille ihmisille ja ihan ensimmäisenä vaikkakin tässä viimeksi mainittuina, lähiomaisille.

  VastaaPoista