maanantai 30. tammikuuta 2012

Kamera sisäkierroksella.Ukalla on tapana aloitella nämä talvipäivät niin, että katseella tarkastetaan ikkunanäkymistä, mitä kartanolla on niinä muutamana tuntina tapahtunut, kun ollaan vällyissä unijukan mailla. Keväällä, kesällä ja syksyllä yleensä voi hilippasta ulos kuuntelemaan myös äänimaailmaa, mutta näin talvipakkasilla tulee tyydyttyä mukavuussyihin vedoten katselmukseen torpan lämpimämmältä puolelta.

Eräsenkin kerran ikkunanäkymistä pystyy havainoimaan esimerkiksi eläinten yöllisiä liikkumisia talon seinustoilla. Suurpetojenkin, kuten suden ja ilveksen jäljet pihapiirissä, ovat myös bongauslistalla, mutta niiden perusteella ei erityistoimenpiteitä ole käynnistelty. Nämäkin havainnot on tullut tehtyä tässä talossa asuessa, mutta aikaa on jokunen vuosi taaksepäin.

Hyvin tavallisia bongauksia ikkunasta ovat metsäkanalinnut. Oma lukunsa ovat tietenkin lintulaudan vakikävijät. Jälkimaailmaa rikastuttavat monesti paitsi porot, myös jänikset, kärppä ja tietenkin myyrämatilaiset.  Hirvi ei ole harvinainenkaan vieras omalla tontilla.

Puut ovat tällä hetkellä poikkeuksellisen kauniisti kuurassa. Lumikuuraa on kertynyt viime päivien otollisissa kosteusolosuhteissa, eikä tuulituulonen ole vielä yltynyt puita siitä puhdistamaan.

Kamera oli tänään tukemassa katselmuskierrosta. Lunta ei voi välttyä näkemästä tähän vuodenaikaan. Tulikin ikkunoista ulos katsellessa mieleen muutama lumeen liittyvä musiikkikipale. Huonoimmasta päästä ei ole oheinen linkki Kuju Hyttisen uuteen tuotantoon. Saariselän maisemat eivät Naruskan maisemista paljoa poikkea, joten pieni rauhoittumishetki saattaa olla paikallaan kenelle tahansa leppoisan musiikin ja kuvien myötä.

Tukikohasta linkityksiin täältä tähän: http://www.youtube.com/watch?v=OxB8m6kM8Mo&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti