maanantai 23. tammikuuta 2012

Aurinko armas nousi sittenkin...

Tänä aamuna hämärissä, olisko se ollu tuolla puolen seittemän paikkeilla, kuulosti raatiota kuunnellessa siltä, että Lapissa ei tänä aamuna aurinko nousase ollenkaan. Oli kuulemma edellisenä iltana ihan hirveitä täällä tapahtunu. Sinne soitteli aamuraatioon vaikka minkäsortin turvenuijjaa, vai lienivätkö maksettuja radioesiintyjiä, jotka olivat lausumissaan tylyistä tylyimpiä. Ihmisen lapsia vaikka minkälaisilla nimetyksillä puhuttelia siihen malliin, että välillä juontajatyttökin sovitusti tai muuten vaan löi lähetyksessä luuria korvaan.

Eipä sitä Ukka joutanu sen tähellisemmin kuuntelemaan, kun oli se parturointiaika tilattuna sinne lähiparturiin, kahensaan kilometrin päähän. Ratio-ohjelma jäi aamusella kesken, joten lopputulemaa aamuohjelmasta ei tiedossa ole. Auton raatiosta kuuntelin levyltä ränksinatraa, enkä Lapin raation kuunnelmia.

Aurinko se kuiten nous, niinko ennenki. Kattokaa vaikka itte.


Pakkasmittarit näytteli aamutuimaan -24 astetta ja päivemmällä lämpötila laski vielä pari astetta kylmemmäksi, eli Ukan sääaseman tämän talven pakkasennätys on nyt -26,1 astetta. Nyt iltaa myöten lauhtuu, pudonnut on jo kymmenkunta astetta. Tässä jos tämä talvi oli, niin helepolla päästi. Tiiä häntä vielä.

Täplän kotiutuminen vakituiseksi pihan asukkaaksi saattaisi viitata siihenkin, että pakkasia pitelee. Viiskytäviis senttiä on nyt Ukan mittalaitteessa lumenpaksuus. Sen Täplä on viisaana porotuksena päätelyt sellaiseksi kaivuusyvyydeksi, että päivän kalorit löytyy helpommin Ukan poroelosäkistä. Ja aamukaurapuuron jämistä, jotka Täplä hoitelee pihamaalla kertakäyttölautaselta alta aikayksikön.

Eilen kotieläimemme osallistui ansiokkaasti taas autonhuoltohommiin. Viime talvenahan Täplän öljyntarkistusvalokuva palkittiin Lapin Kansan kilpailussa parhaana porokuvatuksena. Näitä samojahan saa otella vaikka joka päivälle, kunhan vain konepeltiä hiukkasen raottaa. Sinne se porotus turpaansa on työntelemässä heti niin, että sarvenkäppyröitä saa tosissaan väistellä.


Tukikohasta muuttolaatikoiden purkamisiin ja ylihuomisen ennakkoäänestyspäivää odottelemisiin tähän. Tukka siistinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti