tiistai 10. tammikuuta 2012

Kyllä lähtee...

Kymmenen päivän humputtelureissu tänne Välilammen rannalle on pikkuhiljaa päättymässä. Vielä pystyy pikaraportoimaan ennen tämän tammikuun kymmenennen päivän puoltapäivää, jolloin läppäriyhteydet ulkomaailmaan katkeavat. Yötä myöten pitäisi sinivalkoisten siipien roudata meijät sinne kotomaan pakkaseen.

Täällä on ollut sopivista sopivimmat kesäkelit lomanviettoon. Rannalla lojuminen kun ei ole meitin leipälaji, niin päivät on menneet rattoisasti ulkona käveleskelemällä ja muutamia kulttuurikohteitakin tiirailemalla. Ryöstetyksi emme toistaiseksi ole joutuneet, eikä meitä ole epäystävällisesti kohdeltu missään. Ruoka on ollut hyvää ja olemme välttyneet myös ruikulilta, josta paljon ennakkovaroiteltiin.

Ikävä pikku särö jäi paikallisesta alennusmyyntikulttuurista. Täällä nimittäin tavarat revitään asiakkaan kädestä, kun espanjool on päättänyt jonkun tavaran ostaa. Niin kävi Ukallekin, mutta ahne sinjoriitta taisi vetää lyhyehkön korren. Ukka oli nimittäin sovittamassa muutamassa sovituskopissa semmosia reikärautabraun pokserialushousuja, semmosia lahkeellisia. Siihen eteen on piirretty semmonen pyssynpiippu tuonne etuosaan. Niinku vihjeeks menneistä ajoista.

Ukka avasi sovituskopin verhoo sen verrran, että Mummu sais sanoo tuomion uusista kalsongeista. Vanhat bläkhoorssit oli Ukan toisessa kädessä verhonraossa. Siitä väliköstä paikallinen senjoriitta sieppas hoorssit ja lähti pinkomaan alakertaan kassoja kohti. Siinei kerinny aata sanomaan, kun kalsongit jo oli ulottumattomissa. En tiijä, mitä tätille kassalla mahettiin sanoo, mutta Ukka kävi maksamassa reikärautapraunit, koko nipun, eli tusinan. Joista yhet jo oli jalassa.

Kauppa oli ekan alennusmyyntipäivän jäläkeen kuin lähtevä laiva. Uskomaton juttu, mikä ostoraivo ihmisillä täällä oli ja on, kun jouluale heillä loppiaiselta alkoi. Suomikauppias olis varmasti kateellinen.

Laitan varmemmaks vakkuuveks vielä sekasotkusta kaupanhyllyissä kuvatukset. Pläkhoorssien nykyisestä sijainnista ei tietoja ole.


Tänä aamuna aurinko nousahti täällä kuvan mukaisena. Holaata on täällä kuultu nyt riittävästi ja illalla sanotaan adiokset tälle maalle, kun auringonlasku kuvataan lentokoneen ikkunasta. Ja koneessa hoetaan jo, että tösös Naruska.


Ukka vaikenee täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti