perjantai 6. helmikuuta 2015

Vasaran verstaalta nätti puukko.

Puukkomestari Vasaran kuulumisia on Ukka ruukannut kirjoitella tänne silloin tällöin, kun hänestä jatkuvasti tulee kyselyjä blogin ulkopuolelta puhelimeen ja sähköpostiin.

Hyvin kertoi tarjenneensa Ukan lahjoittamassa pakkasmakuupussissa hatarassa torpassaan, jota pakkanen kurittaa. Lämmitysjärjestelmä on niin ja näin ja talo on muutenkin harvanlainen, mutta siellä Varpuseljän perimmäisen piston päässä mies tykkää elellä puolierakkona.

Oulun likeltä muuan mies tilaili viime vuoden lopulla Vasaralta puukon, jonka mestari arveli saavansa valmiiksi vasta kesän korvalla, mutta toisinpa kävi. Keklu tuppineen olikin valmistunut etuajassa, joten Ukan tehtäväksi jäi käydä se lunastamassa pois. Samalla Vasara sai Mummelin leipomia sämpylöitä tuoreena ja parit annokset valmisruokaa Ukan keittiöstä, eli kalkkunanrintaa punaviinikastikkeessa. Niin ja puikulamuusia. Kelpasivat.

Puukko kävi Ukan pikkukameran ottoetäisyydellä. Oli niin riettaan terävä, että piti Oulun miestä varoitella, kun puukko on menossa lahjaksi kuulemma jollekin neidolle. Tällä jos sormeensa erehtyy lipsauttamaan, niin asiaa tulee tikkauskoneelle. Kaunis puukko ja tuppi, kuten Vasaran Arton valmistamilla puukoilla takeena on.

Tukikohasta pronssiheloitusta vieläkin ihailemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. On tuppi ja kahva komeita,kuin morsian. Mitäpä puuta lienee komia kahva? Ei tuollaisia käyttöön raaski laitaa.Terveisin vel Jorma.

    VastaaPoista