lauantai 7. helmikuuta 2015

Taas kirje sieltäjostai.

Taas laittoit Ukalle kirjee Puuttinin maasta. Tuli oikeen kahessa erillisesä kirjatusa kirjeesä, joitten takkee joutu kirkolle asti hurhauttaan. Vieraskielistä ränttijä oli kummassaki kuoresa. Toine oli kirjotettu Puuttinin omilla kirjaimilla ja toine, arvakkaas mite...ruåtsiks...

Tai saattaa siinä olla hiven norjanki kieltä ja oli Ukka löytävinnää jonku enklanninsananki sejasta. Onniilä kielimiehijä sielä. Isoha se ommaaki.

Kirje2 Murmanskista.

Käväsin tännään Venäjän tullisa varmistamasa, että pääsenkö ensviikolla käymään Murmanskisa, mutta kunnolliset tullimiehet Vennään tullisa olit sitä mieltä, että ei tartte mennä. Muutama mukava kalastajatullimies sielä tosillupas, että hävvielä maanantaina soittelee johonki Murmaskisa ja varmistellee, ettei kutsu kuiten tarkota sitä, että Ukka seuraavien postijen jäläkiin hajetaan sinne rauvoisa.

Nyten ennään yhtää ihmettele, että tuosa ouvosa maasa riittää hommaa kaikile päivvaston kummeillä, kummokomijen käytettyjen nokialaisten takkeen pittää postija ja Ukkaa juoksuttaa eeskahtaale. Löisivät vaan sieltä varastostaan net renkaat jonku tarttijan lattarautaan. Kolome, ettikööt jostai neljänne. Meilähän Mummeli on päästelly Suparullaan uusilla nokijalaisila jo mutkasta tietä näkymättömmiin.


Tukikohasta perruuntunneen ulukomaammatkamperrään itkemissii ja voihkimissii tähä.

3 kommenttia:

 1. Kiitos Mummelille Kutsusta, jonka hyväksyin, mutta jälleen, ei onnistunut lukeminen, kun se "ruotsinorjaksi,"on toteutettu Google Drivellä, jonka kommervenkkejä, on vissiin aika lähteä selvittelemään apuvälineiden kannalta, kun ei ole juurikaan ennen tarvinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Matti! Täytyy sannoo Mummelille, että lähettää sulle suoraan jollain muulla tievostomuovolla tuon papperin. Ei net tosin mittään rakkauskirjeitä ilimeisesti ole, vaan ihan virkakirjeen olosija. Net liittyy niijen surullisenkuuluisijen renkaijen kohviskaatioon, joka täälä Suomessa ainaski Ukan vielä ollesa hommisa tunnettiin paremi menettämisseuraamuksen nimelä.

   En oo ihan varma, miten Mummeli sais sen kääneltyvä vaikka vöörtiin, kun se lähettää sen sinne johonki pilivipalaveluun vain kannattuna kuvana.

   Näistei Ukka enempijä ymmärä. Et jää paljosta vaile, vaikket saiskaan luettavakses...

   Poista
 2. Sen edellisen, Mummeli minule lähetti ja sain luettua, kerrotaan täältä Riihivuorelta www.riihivuori.fi jossa oli eilen Riehat rinteissä niin Erityisryhmille, kuin muillekin kansalaisille

  VastaaPoista