sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Vanhan potkurin tuunaus.

Mummeli on Ukan valvovan silmän alla tuunannut vanhaa punaista potkukelkkaa. Potkurilla on tärkeä historia, kun se on Mummelin edesmenneen isän vanha kulkupeli.

Ukka on kiristellyt metalliosien ruuvit ja mutterit. Potkurin käsipuutankoon piti poraaman reiät pitkille ruuveille, jotta vanhuspotkurin löysyys saatiin jäykistettyä. Potkuri ei tuntumaltaan uutta häpeä, päinvastoin. Se on jämerän oloinen ja mukavan näköinen.

Maalattujen rautajalasten alle ostettiin Eslan potkureille valmistetut leveämmät hankimuovit, joten kelkan pitäisi olla huomattavasti maastokelpoisempi vaikkapa keväthangille, koska pelkillä rautajalaksilla ei tiepohjilta voi poistua.Jalasten keularautaa ei maalattu, vaan punos korvaa maalin.Keivelkaapa kunnostuskelpoiset potkurit varastojen uumenista. Hameväki virkkaamaan ja miesväki tekemään peruskorjauksen. Jos puuosat eivät aivan lahoja ole, niin kelkasta saa pienillä kustannuksilla oivan kuntoilupelin.

Lisätietoja tämän kuvien potkurin korjauksesta saadakseen voi klikkailla  TÄSTÄ MUMMELIN TUUNAUSOHJEESEEN.

Lähitulevaisuudessa saatetaan Naruskalle järjestää vanhojen tuunattujen potkukelkkojen kokoontuminen, johon voidaan liittää potkuriretkeilyä Naruskan maisemissa. Meillähän on täällä valmiina satakunta kilometriä hiekoittamattomia reittejä maanteiden muodossa. Lisää potkurikelpoisia uria löytyy moottorikelkkaurilta.

Tukikohasta itselle tuunattavaa potkuria etsiskelemisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. On se hyvä tuo pehmuste etupäässä niin ei kolhi paikkoja.

    Terv Vesa Rysäkylästä ps näkemisiin tulevana kesänä

    VastaaPoista
  2. Eipä sillä talvikelissä niin vaaraa ole seinään ajaa, mutta kesäksi tähän suunnitellaan asennettavaksi jalasmuovien tilalle kummipyörät ja sitten eikun menoksi. Siihen täytyy sitten tieten laittaa jonkunlaiset jarrutkin, että saa liinat kiinni tarpeen mukaan. Kesälläpä viimeistään tavataan, sitä odottelemisiin...

    VastaaPoista