lauantai 21. helmikuuta 2015

Helmikuiset hellekelit kelkkamiesten mieleen.

Normitilanteessa näihin aikoihin kalenterin perusteella saattaisi Naruskalla olla miinusta ulkosalla niin, että moottorikelkkailu olisi kylmää touhua. Nyt ei niin ole, vaan mittarit napottavat nollan kahden puolen.

Puolentusinaa Pohjanmaalta tänne itäkairaan kelkkailemaan tullutta kelkkailijaa saivat ajella sopivan lumisissa oloissa eilen Rukalta Naruskalle. Tänään oli vuorossa Karhutunturin valloitus ja Kasperin opastuksella tutustumista myös Naruskan lähialueen kelkkareitteihin.

Eilen ehtoolla olikin haastavaa löytää iltapimeässä Tukikohtaan, mutta päivänvalossa paikalliskartta tuli nyt tutuksi niin, että seuraavalla kerralla tänne löytää vaikka silmät sidottuina.

Ukka oli tilauksesta varannut 150 litraa ysikasibensaa Sallan huoltoasemalta, joka riitti täyttämään kaikkien kelkkojen vajentuneet tankit iltapäivällä, kun kolonna lähti paluumatkalle kohti Rukaa.

Maaliskuussa ainakin osa porukkaa aikoi uusia Naruskalla käynnin. Tervetuloa vaan...


Kelkkareitistö oli ryhmän mielestä heidän tarpeitaan ajatellen riittävän hyvässä kunnossa. Kevättä kohti kelkkeretket todennäköisesti lisääntyvät, jolloin polanteet myös pysyvät ajokunnossa.

Tukikohasta seuraavia kelkkailijoita hiihtäjiä unhoittamatta odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti