maanantai 2. helmikuuta 2015

Bensaa reilusti alle puolihinnalla.

Toisen kuolema on toisen elämä, sanotaan. Venäjällä pyyhkii ruplansa kurssin kanssa tällä hetkellä huononlaisesti. Meille rajanylityspaikan lähellä asuville tilanne sopii kukkarolle sitä kautta, että bensa maksaa viimeisimmässä Lappeenrannan JJL OY:n laskussa halvimmillaan 61,6 senttiä litralta. Kallein tässä laskussa esiintyvä hinta on 63,8 senttiä.

Ihan tarkasti päivän kurssin ja lopullisen kulloisenkin laskun suuruudesta ei maksaja perässä pysy, mutta nyt laskutettu hinta on reippaasti alle puolet siitä, mitä bensa tällä hetkellä halvimmillaan Suomessa maksaa. Eikös se pyöri jossain 1,35 - 1,40 €urossa. Ei voi tietää, kun meillä nykyään tankkaillaan pääasiassa Venäjän Federaation puolella.

Tänään Ukka kävi täyttämässä kummankin auton tankit Venäjällä. Siellä paikallisen hinnaston mukaan sekä bensan että dieselin hinta oli kopeekalleen sama, eli 42,99 ruplaa. Suuntaushan on Suomessakin sama, eli sääliksi käy dieselauton omistajia, jotka täällä maksavat dieselistä ysiviitosen kanssa jo samaa hintaa. Ja päälle sitä vanhalla nimellä dieselveroa.

Rajaliikenteessä on muutamassa viikossa tapahtunut tosi iso muutos. Venäläisiä ei tule Suomeen kuin murto-osa siitä määrästä, mikä muutama kuukausi sitten oli tilanne. Kuvaavaa on, että normaalisti perjantaisin illansuussa Rovaniemeltä Sallaan päin ajaessa oli kaksi autoa kolmesta venäläisiä. Viime perjantaina Rovaniemeltä illansuussa kotiin tullessamme ajoi meitä vastaan yksi ainoa venäläisin rekisterikilvin varustettu auto.

Venäjän bensan hinnasta kaivoi Mummeli arkistoistaan kahden vuoden takaa valokuvan. Siitä voi itse kukin laskea hintakehityksen Venäjän huoltoaseman menovesihinnoista.Tukikohasta tilannetta seurailemisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti