keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Naruskan helmikuut 2010-2015 heittelevät.

Äkkiseltään on tälle talavea perstuntuma, että näillämmintä helemikuuta ei Naruskalla ole nähty. Voi tuota ihimisen muistija. Ei kait täsä muitten muistista voi haastella kun omastaan. Onnimittäin ollu reippaasti lämpösempiki helemikuu, eikä se vallan kaukana ookkaan. Viime vuos.

Ukalla ku sattuu olemaan kuuvelta vuojelta nuot lämpötilat tallesa viijen minnuutivvällein, nin niiston heleppo tehhä taulukko. Ihavvaa mielenkiinosta. Ja testata samalla rementoituvata muistijaan.

Katoin kaikki helemikuut ekapäivästä Matinpäivään, eli täsä tullee keskiset lämpötilat:

2015   -8,4
2014   -5,6
2013   -10,7
2012   -16,7
2011   -21,9
2010   -16,7

Eli vielä lämpösempätä oli viimovuona. Normihelemikuut historijasa taakkeppäin liikkuu varmaanki lähempänä miinus kahtakymppijä. Liekkö nämä nykyset sitä ilimastollämpijämistä vai sitte tilastollista harhakuvvaa. En tiijä.

Sen kuiten tietää, että halakoja mennee huomattavasti vähempi näilä nollakelilöilä ku neljänkympin pakkasilla, jotka joskus helemikuusa saattaa naruskalaisija nokkija nipistellä.


Ei täsä voi jätellä puukuormaa tillaamata ensvuojele. Meinaa vaan olla iso koivu hakusasa, eikä kaikki virmat ies kalikoitaa myy. Mettähalli lupas kuiten kattella, josko joku järijämpi koivikko vielä Sallasta löytyis.

Tukikohasta nollakelistä neuttimisii tähä. Vaikka vinkka puhaltaaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti