maanantai 16. helmikuuta 2015

Pikkunen ja isompi nokipoika.

Tyttärenpoika Loimu viettelee täälä vappaata viikkova esikoulusta. Poke ilimottautu vappaaehtoseks aamusta pannuhuonehommiin Ukalle väärtiks. Laitoimma työkamppeet pääle ja ottalamput latingisa putsaamaa kattilaa. Sitähä Ukka harrastellee noin kuukauven vällein.

Aika sukkelaan se Loimu oppi muutamat mutteriaukasut ja putsausliikkeet. Onneks oli äitesä kans sovittu, että työvarkut laitetaa Kemimmaalta mukkaan, semmoset joisson polovesa reikä. Paijasta ei niinkää ollu puhetta, mutta hyvä työpaita sattu olleen valamiiks päälä. Valakone.

Parituntinen sielä meni. Poika tuumas urkojjäläkii viisaat sanat, että oli pisin urakka, mitä hän on teheny. Pitkä kait se kuusvuotijaalle onki. Silläaikaa ku Ukka viimesteli hommija, nin Loimu sahhaili puolenkymmentä kylymäsavukiekkova isola tikkisahala. Siihenki hommaan riitti vielä virtasta nimmaan perusteellisesti. Ninko kuvasta näkkyy.

Pyykikonneen eesä on nytte enempi ja vähempi mustaa pyykkijä oottelemasa pyykkärijä...Loimu kehu, että se voi joskus vähä isompana poikana putsata tuommosen kattilan ihan itekseen. Kuulemma kaheksantoistavuotijaana.

Tukikohasta muutamavvuojen oottelemisiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti