sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tykkylumille vaihteeksi noutaja.

Muutamissa maastokohdissa oli vielä eilen tykkylunta aika lailla. Mummeli käväisi Etelä-Sallassa Hautajärven kylässä päiväseltään työreissun, jolla kameraan tarttui Sallan kirkonkylän eteläpuolelta Kaunisharjusta muutama tykkylumikuva. Aurinkokin oli yrittänyt pilkistellä pilvien raosta siellä päin, mutta Naruskalla on saatu olla pilvipeitteen alla.
Tänään on tuulut koko päivän aivan viheliäisesti. Itäkoillisesta on vinkka puhaltanut niin raikkaasti, ettei ulkotöihin liioin kaipuuta ollut. Tukikohdan tontillakin ovat puut tänään pudotelleet lumikuormistaan ainakin osan pois tuulen niitä heiluttaessa. Lunta on ollut ilmassa reippaanlaisesti, mutta se kaikki on ollut tuulen mukana puusta putoavaa.

Alkanut helmikuu on perinteinen pakkaskuukausi täällä Lapissa. Lunta on noin 80 senttiä lähes kaikkialla. Poroille lumimäärä alkaa olla sellainen, että ne umpihangen sijasta käyttelevät siirtymisiin maanteitä tai ainakin kelkkapolanteita, joten autoilijoilla kannattaa olla tarkkana Lapin teillä liikuttaessa.

Tukikohasta pätkäkuukaudelle levollisin mielin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti