tiistai 18. huhtikuuta 2017

Sähköhhintarosvous osataan pohjosessakin.

Ommuuten pitäny usijampaan  kertaan kirjoottaa tästäki asiajasta, mutta enoo saanu aikaseks. Tai josoon kirjottannu, nin kertaus on opintoin äite. Nyssevaan tuli taas mieleen oikeen kunnola, kurrupesivat tuosa muutaman kilometrimpääsä rakentelleen ja korjaileen sähkölinjaasa nää paikalliset siirtotoimittajat. Joku ilimajohtotyö son kysseessä ilimotuksemmukkaan paikallislehesä. Soli tieten jääny lukemata, kunnäppäsivät aamula yheksältä sähköppoikki. Tunnijjäläkiin kilhautin, mikä mahtaa olla aikataulu, nissanottiin kakstuntija aamupäivälä, sitte tunti sähkövä ja taas kakstuntija pulestapäivästä etiäppäin poikki. Ja tätä sammaa tahtija koko viikko perjantaile asti. Vallassaa, kusen tietää.

Kävi tosa tännään muutama kahveevieras jostakin etelämmästä. Tuli puhheeks, että keitimmä justiin tuoreekkahavit, ku äsken oli sähköppoikki neljä tuntija. Nää mökkiläiset oli lähtenneet mökiltään kelekkaileen ja sannoivat ihimetelleesä, kunei sähköppellaa. Selekishä se asija, kunnäytin heile lehti-ilimotusta. Het sanoit heti, että heilä tullee telehvooniin viesti aina tämmösistä katkoista etukätteen. Meillei tule, tuumasimmää, mutta ilimottaa net lehesä.

Tuli sitte puhheeks sähköhhinnat. Het on jottain karuna-asijakkaita. Son kuulema semmonen virma, että nostellee nuita siirtohintoja aikaspitkilä harppauksila. Olemmääkin tainnu asiajasta uutisija joskus kuulleeni.

Kerroinki nuille immeisille, että vajjaat kymmenevvuotta sitten alloin ostaan sähkövä Vaasansähköltä, kunnet keittää sitä meriveestä ja myyvässitte halavala kaikile. Ulukomuistista muistelin heile semmosta, että net siirtohinnat oli noina aikona kolomasosavverran nuista mittarisähköhhinnoista. Ja varsin kaivon nyt kirjanpivosta laskut vuojelta 2010. Mittarilasku oli toisesta mittarista sillon 194,42 €uroo ja siirtohinta 61,85 €uroo. Ja varmemmaks vakkuuveks toinen mittari vielä, josta mittarilasku Vaasasähkövirmale 221,89 €urova ja siirto siitä mittarista 85,00 €urova.

Tänäpänä huhtikuulta nuot samat vertailuluvut on ekamittarista 120,92 €erova ja sen siirtohinta, hupsvaan 172,98 €eroo. Ja varmemmaks vakkuuveks toisemmittarin vertailuluvut 128,53 €urova mittarimaksu ja samasta siirtomaksu, hupsista 182,62 €erova.

Elikkä tää siirtomaksullaskuttaja meilä Koillis-Lapin Sähkö OOYY on ihavvarmasti seittemäsä vuojesa työntänny karvasekkätesä mun lompakkoon ja kerrää nyt ittelleen samasta asijasta enempi rahhaa kun siitä vanahasta virmavvaihtamisesta aikannaan hyövyin, seittemänsattaa €erova nettona vuojesa.

Näilläkää näijempäivijen sähkökatkoila ei toimitusvarmuuvele tapahu isompija ihmeitä, kunei niitä kaapeleita vejelä kun uuvestaan sinne ilimaan, eikä maaha, ninko Ruåttisa paljolti on tehty. Ja meijän kairasa on tällä siirtovirmalla vähähhelevetisti semmosta korjausvelekaa, että talojohtoja mennee semmosten ryteikköjelläpi, että maurimyrskyntapanen kun tullee kohale, nin mennee sähköö poikki sieltä ja täältä ja vielä sieltäki. Ja ihavvarmasti.

Tars varmaan perustaa sähköpuolele samallaine ihimisten puolustaja ku on vaikka verommaksajijen keskusliitto. Täälon näisä asijoisa isompi mätäpaise. Jason koko Suomesa etelästä pohjoseen ja takasin. Prkl.

Osija sanottavasta sannoin ja lissää tullee taas, kuhan sormet uuvelleen alakaa syyhyvämmään.Tukikohasta seuraavaa sähkökatkova oottelemissiin tähä.

3 kommenttia:

  1. Vaasasta tullee meidänkin sähkö (ja on tullut jo pitkään). Joka kerta sylettää maksaa siirtolaskua joka alkaa täällä Savossa olla tuplat energialaskuun. Ja samalla Savon Voima jakaa melko mellevät osingot omistajilleen.... :(

    VastaaPoista
  2. Asiaa sivuten vimmastuin toden teolla aikoinaan kun Imatran voiman helevetin älykkäät bisbessmiehet jakelivat toisilleenn 500 miljoonaa bonuksia oivasta liiketoimesta. Keksivät niinkin uuden ajatuksen että nostavat sähkön hintaa ja siirtomaksuja ni johan alkaa firma tuottaa voittoa mitä siiten on kiva jakaa sull, mulle mutta ei MEILLE!! Siinä alkoi usko horjua reiluuteen ja hyviin tapohin.
    Vaihtoi tuossa vuosi sitten vuokraisäntä sähköntoimittajaa, yhden kuukauden oli s-lasku vitosen halvempi, sitten korotti sekin virma siirtomaksua, prkl!!
    Onhan se hyvä peruste kun pitää niitä maakaapelita rakentaa mut arvaa vaan kun kaapelit on maassa ja maksettu, laskeeko hinta?? Tuskin, väliaikaiset maksut ja korotukset kun tuppaa suomessa muuttumaan vakinaisiksi, menevätkö keksenään naimisiin turvatakseen olemassaolonsa??

    VastaaPoista