torstai 7. heinäkuuta 2016

Naruskan hillatilannetta kuvina ja lämpösummana.

Aika kesäisenä ovat pysytelleen heinäkuun alkupuolen kelit Naruskalla. Jopa,kymmenystä vaille Suomen lämpimimpänäkin paikkana Naruska käväisi alkuviikosta, kun Ilmatieteen laitoksen Naruskan sääaseman mittari napotti lukemassa 28,8. Vain Kuusamossa oli lämpimämpää. Osoitus taas kerran Naruskan olevan vastakohtien maa...

Mummeli käväisi muutamalla lähisuolla nyt, kun hillojen raakileet alkavat erottua jängillä punaisena. Sade- ja raekuuroilta säästyneillä avosoilla hillaa on kypsymässä ihan kohtuullisesti, kuten kuvistakin voi päätellä.

Lämpösummaa eiliseen 6.7.2016 on kertynyt Naruskalla 348,2. Ensimmäiset kypsät hillat ovat löydettävissä, kun lämpösumma on luvussa 400. Rapia viikko kun mennään etenpäin, niin voidaan ennusteiden mukaan olla kypsymisrajalla suotuisassa kasvupaikassa. Korpihillat tulevat sitten perässä, kuten tiedetään.

Avosuon hillan raakile 7.7.2016 Naruskalla.

Avosuon kypsymässä olevia hilloja 7.7.2016 Naruskalla.
Mustikan kypsyminen on aurinkoisilla paikoilla kohtuullisella mallilla, kuten alla olevasta kuvasta tältä päivältä voi päätellä. Mustikan raakileet ovat Mummelin käsityksen mukaan isoja kooltaan, joten aika hyvältä näyttää.


Etelä-Lapissa Posio-Ranua akselilla ja Pohjois-Pohjanmaan Taivalkoski-Pudasjärvi suunnalla ollaan varmaankin hyvin lähellä hillanpoiminnan alkua.

Tukikohasta raportoimisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. Kuulopuheita Ranuan suunnalta, että joka kolmas olisi jo kypsä. Täällä Posiolla ehkä joka kymmenes.

    VastaaPoista
  2. Hyvää
    ja ystävällistä palvelua.
    t. Kaitsu

    VastaaPoista