torstai 28. heinäkuuta 2016

Mittataimentakin Naruskajoesta löytyy...

Hiukkasen on ollut kalenteriin nähden kummalliset kalakelit, kun heinäkuu on tavallaan varminta kalastusaikaa saannin kannalta. Toisin on meinannut olla tämän vuoden heinäkuun ainakin loppupuoliskolla, kun kala on ollut laiskanpuoleisella syönnillä. Tosin ei Tukikohtaan käydä kaikista saaliskaloista raportoimassa.

Pihapiirin majoittuvat matkailijat kertoilevat saaliskaloistaan ihan mielellään. Niin muuan nelihenkinen isäpoikapari, joista yhden Lottoon isketti Kuutsikönkäästä 60 senttiä pitkä ja 2,4 kiloa painanut taimen. Komia kala, josta lähtee raportti RKTL:n suuntaan, kun kala oli evämerkitty. Aikanaan kuuluu, mistä taimen on jokeen istutettu.

Naruskalle ei pyyntikokoisia taimenia vähään aikaan ole istutettu, joten Savukoskelle tai Naruskajärveen istutetusta yksilöstä lienee kyse.



Taimen muuttui näppärästi savukalaksi Ukan rosterisavupöntössä Tukikohdan tulipaikalla. Ja maistui pyytömiehille myös. Tai sanoisinko pyytömiehille ja saamamiehelle...

Taas kerran mukava osoitus siitä, että Naruskajoessa on kunnon kokoista saaliskalaa. Yrittäneet kalamiehet niitä perinteisesti ovat saaneet, eivät ne itsestään rannalle joesta hyppele...

Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti