tiistai 19. heinäkuuta 2016

Ei Ronninkiholomija, vaa aitoo Naruskalaista, perskutarallaa.

Ronninkiholomikoha se takavuosina väitti, että net säilöövä marjat marjoina. Meijän Mummu kullaittaa kattilata tulile, nin se marjoo hillat hilloina, eikä sinnellaiteta vettä sekkaan ko piipilline, ettei pala pohojaan. Ja kilova kohti hyvvää hillaa laitellaa jottai hyytelösokuria nimpaljo, että makkeeta tullee.

Saattaa siitä hillosta hiukka vitamiinit häipyvä johonki, mutta hiveaihneet jää, ja maku vie kielet mennessää. Son pojat hillahilloo se, jota meijän Mummun hillotehtaasta lähtee. Aitova ja oikijaa...Ukan hommaks jäi tälleeaamuva paistaa kaksnelijöö pannukakkuva. Siinei kauvaa räkänokka tuhissu. Ja ehtoolla ei ollu ennää pallaakaa mistä ottaa pannarija, ku kaikki kulukijat halus sitä. Ja sitäkinnet halus, sitä Mummuhillahilloo. Ja saivakkans.

Huomena viijään Tuhnukile latinki ja Kemimmaaleki ojjo keitetty pikkupurkki. Kaheksallitrane.

Tukikohasta makijan perrään tähä.

2 kommenttia:

  1. Tulemme taas sinnepäin elokuun toisella viikolla,onko mahdollista saada tuota sakeeta puuroo 5:n litran verran ostettua.
    Terv Pirjo ja Vesa

    VastaaPoista
  2. Eijoota Tukikohan hillahillon kohalla. Autamma kyllä keittämisesä, kun kipasette vaimon kans puolenkytälitraa korpihillaa ja pari killoo hillosokurija kaupasta. Mummu keittää kyllä. Niija vielä pittää ostaa pakasterasijoita jostain muualta kuin Sallasta, joka on monta päivää myyny eijoota purnukoista...Korpihillapaikkaan kartta-avustellaan. Ukka.

    VastaaPoista