tiistai 5. heinäkuuta 2016

Lämpösumma Naruskalla 4.7.2016 asti.

Muistanette, että ensimmäiset hillat ovat kypsiä lämpösumman saavuttaessa 400:n rajan. Eiliseen 4.7.2016 mennessä Ukan sääaseman kohdalla lämpösumma on kiivennyt lukemaan 321,7.

Aivan lähipäivinä näyttäisi ennusten mukaan kertyvän kymmenkunta ja ylikin pistettä päivää kohden lisää, mutta pidemmälle kymmenen päivän ennustetta katsellessa lupaillaan hiukan viileämpää. Tosin on muistettava, että viikon päähän ennusteiden epävarmuus on suurenlaista.

Eteläisellä Posiolla on erään marjatarkkailijan mukaan löydettävissä jo muutama kypsäkin hilla, mutta pääsadon kypsymistä sielläkin vielä odotellaan. Rovaniemen tasalla ensimmäisiä poimintakunnossa olevia hilloja voidaan odotella Lapin Radion raportin mukaan noin viikon kuluttua tästä. Naruska sijaitsee satakunta kilometriä Rovaniemeä pohjoisempana, joka tarkoittaa keskimäärin viikon myöhäisempää kypsymisaikaa täällä kuin Rovaniemellä.


Oheisen kuvan olen lainannut posiolaisen tuttavan naamakirjan kuvista. Nuo kuvassa olevat ovat sillä mallilla, että montaa hellepäivää ei tarvita poimintakuntoon kypsymiseksi...Sijainti jossain Etelä-Posiolla tiettävästi.

Kunhan saan kihtivarpaani kunnolla kenkään, niin lähden Mummelin karhuvahdiksi Naruskan hillatilanteen tarkemmaksi kartoittamiseksi.

Tukikohasta uusia perunoita ilman silliä napsimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti