maanantai 11. heinäkuuta 2016

Koppelopoikueet alkavat liikkua.

Kohtalaisen hyvältä näyttää kanalintujen pesinnän onnistuminen ainakin metsolla. Kolmessa eri paikassa on Naruskan sorateillä ollut koppelo poikineen liikenteessä lähipäivinä. Poikasia on enimmillään onnistuttu laskemaan kuusi kappaletta ja vähimmilläänkin tuplat.

Tosiasiassa poikueet ovat suurella todennäköisyydellä isompiakin, koska koppelo hoitelee pesueensa auton lähetyessä kätevästi näkymättömiin tien laitojen ojiin ja metsän siimekseen. Itse se jää kuikuilemaan tielle näyttellen milloin vaivaista ja milloin mitäkin, että huomio kiinittyisi muualle kuin poikasiin.

Ukan näkemissä poikueissa olleet tämän kesän poikaset lähennelleet jo pakastebroilerin kokoa, joten kesä on ollut maalinnuille ilmeisen suosiollinen. Kun lähiaikoina alkaa marjastus Naruskan perukoilla, niin saadaan enempi havaintoja kaikkien kanalintujen pesinnän onnistumisesta. Niitä odotellessa Mummelin yksi kuva metsoäidistä lähipäiviltä.Alemmassa kuvassa tallensi Ukan kännykkä yhden koppelon poikasista. Vai lieneekö niitä useampiakin, siitäpä tiiratkaa.

Tukikohasta lämpösumman täyttymistä tänään odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti